På nett - HELFO lanserer nye nettsider

Torsdag 19. mars lanserte HELFO ny utgave av nettstedet helfo.no, melder Helsedirektoratet. Det nye nettstedet er skreddersydd for behandlere.

Privatpersoner finner heretter det de leter etter om helse og HELFOs publikumstjenester på den offentlige helseportalen helsenorge.no. Under «Min helse» på helsenorge.no, kan en bytte fastlege, bestille europeisk helsetrygdkort, se registrerte egenandeler i forbindelse med frikortordningen og finne elektroniske resepter.

Helfo.no - kun for behandlere

Du som er behandler eller helseaktør vil fremdeles finne informasjon om HELFOs tjenester på helfo.no. Det nye nettstedet har et design som automatisk tilpasser seg skjermstørrelsen du bruker - også om du går inn på helfo.no fra mobilen.

De nye nettsidene tar både utgangspunkt i hva du ønsker svar på fra HELFO og hvem du er. Sidene er utviklet med utgangspunkt i en lang rekke brukerundersøkelser med blant andre apotek/bandasjist, fysioterapeuter, leger, tannleger og tannpleiere.

- Tilbakemeldingene fra brukertestingen er at behandlerne liker de nye nettsidene. Sidene er mer oversiktlige og informative sammenlignet med gamle helfo.no. De liker en klar forside, klare menyvalg, et enkelt språk og at de finner relevant informasjon. I tillegg har de nye nettsidene bedre søkefunksjon enn før, sier Annemette Gustavsen, kommunikasjonsdirektør i HELFO.

Kommunikasjonsdirektøren er glad for at resultatet av mange måneders jobbing med nye nettsider er klart, men understreker at løsningen på ingen måte er komplett.

- Vi vil kontinuerlig forbedre både innhold og tjenester på vårt nettsted framover. Derfor setter vi stor pris på tilbakemeldinger og innspill fra brukerne og forslag til forbedringer, sier hun.