På nett

Hele Helse Vest har nå kjernejournal

760 000 innbyggere i til sammen 67 nye kommuner i Vest? Norge fikk 1. mars sin kjernejournal på helsenorge.no. Totalt har nå nærmere 1,5 millioner nordmenn fått kjernejournal, melder Helsedirektoratet i sitt nyhetsbrev.

Kjernejournal samler viktige helseopplysninger som både innbygger og helsepersonell har tilgang til, og skal bidra til at pasienten kan få tryggere helsehjelp. 1. mars ble den automatisk opprettet for alle med folkeregistrert adresse i kommuner i helseregion Vest, dersom de ikke har reservert seg.

Kjernejournal er et viktig steg på veien mot bedre samhandling mellom ulike deler av helsetjenesten og mellom innbyggere og helsesektoren. Den vil være særlig nyttig i akutte situasjoner, sier avdelingsdirektør Rune Røren i Helsedirektoratet.

Opplysninger fra Folkeregisteret, om legemidler og sykehusbesøk samles inn automatisk. Via helsenorge.no kan alle legge inn noen opplysninger i sin kjernejournal, blant annet om kontaktpersoner, kommunikasjonsbehov og sykdomshistorie. Kritisk informasjon, om for eksempel alvorlige allergier og sykdommer, legges inn av lege i samråd med pasienten.

Mer informasjon om kjernejournal finner en på helsenorge.no/kjernejournal

Det er meningen at også tannleger skal får tilgang til kjernejournalen, men det er foreløpig ikke gitt noen tidsangivelse på når dette kan skje.