På nett – Helserådet


Publikasjonen Helserådet utgis av Helsebiblioteket.no og samler debattinnlegg, informasjon og saksdokumenter til inspirasjon for alle som er interessert i samfunnsmedisin og folkehelse. Nyhetene er hentet fra alle områder, men legger spesielt vekt på det som skjer i kommunehelsetjenesten. Nyhetsbrevene er samlet på Helsebibliotekets sider, og kan også abonneres på i PDF-format.

Helsebibliotekets søketjeneste

Helsebiblioteket har opprettet en ny søketjeneste som skal gi klinikere og beslutningstakere hjelp til å finne oppsummert forskning. Søketjenesten bemannes av bibliotekarer ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten og Helsedirektoratets bibliotek. Helsebiblioteket bidrar med koordinering av tjenesten og drift av nettsidene.

Her kan en sende inn spørsmål, og bibliotekarene foretar søkene i alle tilgjengelige kilder. Når søket er ferdig, får en melding og et svar som består av lenker til utvalgte kilder som belyser spørsmålene. Søketjenesten oppsummerer ikke forskningen i bearbeidet tekst, men hjelper med å finne kildene.