Fortsatt 200 år

F14-09-029.eps

Foto: Apollon

Det medisinske fakultet ved Universitetet i Oslo (UiO) feirer sitt tohundreårsjubileum i hele år. Også i høst er det lørdagsseminarer som er åpne for alle. De to siste seminarene tematiserer henholdsvis `Kampen mot kreft', den 8. november, og `Fremtidens helseutfordringer', den 6. desember. Stedet er Gamle Festsal i Urbygningen på Universitetsplassen i Oslo og tidspunktet er kl. 13.00 - 15.00, for begge seminarene.

Kampen mot kreft-seminaret tar opp at stadig flere overlever kreft og spør: Hvordan er livet etter sykdommen? Hvilke utfordringer venter en tidligere kreftpasient? Og har vi råd til å ta i bruk alle nye behandlingstyper, uansett kostander?

Fremtidens helseutfordringer den 6. desember vil se nærmere på at befolkningssammensetningen endrer seg. Flere eldre og innvandrere gir nye helseutfordringer i fremtiden. Hvordan skal helsevesenet møte disse?

Forskningsmagasinet Apollon markerer også 200-årsjubileet ved at de har viet høstens første utgave til å presentere nyere forskning fra Det medisinske fakultet i Oslo.