Svar til Bent Thv. Gerner:

Viktig innspill

Takk for et viktig innspill til arbeidet for bedre tannhelse til alle, og spesielt for dem som trenger det mest. Det nye innslagspunktet er, som du også skriver, et riktig og viktig skritt på veien til å hjelpe de med de aller største tannhelseproblemene.

Du tar opp det faktum at pasienter mister rett til refusjon fra Helfo hvis de har rettigheter etter «Lov om tannhelsetjenesten». Dette er en kjent problemstilling, som NTF har arbeidet for å få endret på i en årrekke. Prinsippet er nedfelt i policydokumentet om «Fremtidens tannhelsetjeneste» som ble vedtatt på representantskapsmøtet i 2013, hvor det står: «Trygdestønad må følge pasienten og ikke bortfalle som følge av at pasienten har rettigheter i offentlig tannhelsetjeneste.»

Dette er en viktig sak som vi har på agendaen hver gang vi møter politiske beslutningstakere. Temaet var sist oppe på møtet med Stortingets helse- og omsorgskomité i februar, og vi har også saken på agendaen til vårt forestående møte med helsestatsråden. Jeg lover at denne saken har høy prioritet i NTF.

Camilla HansenSteinum 

President NTF