På nett

Tannpuss på mobil

Et par av de store tannpastaprodusentene og flere tannleger har laget apper for å hjelpe til med tannpussen, spesielt for barn, men også for voksne.

Blant annet har Oral B laget en «Disney Magic Timer»-app, hvor Rory Racerbil, Minnie Mus og alle de andre figurene underholder i de to minuttene som er avsatt til tannpuss. Her kan Rory Racerbil hjelpe til med å pusse alle flatene oppe og nede, og hvis poden blir lei av bilen etter noen uker, kan en bytte til Donald.

Med appen til Aquafresh, «Time 2 brush», kan barnet danse og nynne seg gjennom tannpussen. Her får en også poeng slik at en kan konkurrere med søsken, for dem som motiveres av det.

Appen «Brush DJ» er utviklet for både barn og voksne. Hvis en laster ned denne, kan en spille musikk fra ditt eget musikkbibliotek i to minutter. Her kan en også lage påminnelser for bruk av tanntråd og bytte av tannbørste.

Appen «Star teeth» er laget for barn, og her kan barna velge en superhelt eller prinsesse som tannpussevenn, og variere venn fra dag til dag.

Hva koster tannfeen?

Det kan være vanskelig å finne ut hva en barnetann koster når tannfeen kommer.

Appen «Tooth fairy calculator» hjelper deg, riktignok bare hvis du har en Apple-telefon. Fyll ut inntekt, kjønn og alder, og appen anslår dagens pris. Den har også historiske referanser som viser prisutviklingen de siste tiårene.