Vestlandsmøtet 2014

F14-03-011.eps

Polonaise hører med når det er festaften på Vestlandsmøtet. NTFs president Camilla Hansen Steinum og BTF-leder Kristoffer Øvstetun går først.

Da var nok et vel gjennomført Vestlandsmøte over, og vi kan takke og rose arrangørene. Dette var nr. 73 i rekken og fullsatte foredragssaler og ganger viste et fortsatt populært møte.

For de som ville tjuvstarte møtet var det mulighet for å være med på forkurs på torsdagen. «Når tiden er knapp - akutt tannbehandling i allmennpraksis» med Geir Evensen og Jens Ove Andreasen var ett av to kurs som ble holdt. Foreleserne vekslet på å snakke om hva en bør passe på når en møter akuttpasienter, samt nyttige tips. Vi fikk en innføring i traumer, både i primært og permanent tannsett, samt illustrasjoner og en gjennomgang av dentaltraumaguide.org. Dette nettstedet er gratis og inneholder nyttig informasjon lett tilgjengelig. Etter oppmøtet å bedømme var dette et interessant og populært emne. Det andre forkurset gikk parallelt med det første og het «Endodontic success: from fundamentals to clinics» og ble holdt av Wilhelm-Joseph Pertot. Her ble blant annet nye prosedyremuligheter som f.eks. endo i én seanse vist.

Fredagens program var stappet med interessante foredrag og utstillinger fra mange produsenter. Åpningen gav oss en musikalsk godbit på klaver, samt taler fra presidentene i BTF og NTF. Siri Lill Mannes og Arne Møller gav oss et innblikk i kommunikasjon og stemmebruk. Utstillingene var svært populære i pausene mellom foredragene og siden det var veldig godt oppmøte på Vestlandsmøtet i år ble det dermed svært folksomt rundt disse. For tannhelsesekretærer var det kurs på formiddagen med to deler. «Kvardagskirurgi» med Cecilie Gjerde, og «Kreativ-i-tet» med Siri Lill Mannes og Arne Møller. Foredrag ble holdt av både nasjonale og internasjonale foredragsholdere med høy standard.

På kvelden («dusk») var det duket for fest og god stemning i regi av en dyktig festkomité. Temaet for kvelden var «form dusk to dawn» og både kostymer og dekorasjoner viste at dette var nattevandrernes aften. Flere deltakeres hjørnetenner ble skummelt lange og med «svisj» av frakker i gangene kunne ingen være trygge. Flere ble observert med noe rødt i glasset... Vi fikk servert en utsøkt treretters middag, med god drikke og underholdning. For deltakere usikker på valg av dansestil for kvelden, ble det vist et bredt utvalg av stilarter på scenen. Tradisjonen tro ble polonesen ledet av Ivar Hoff før bandet fortsatte med god musikk til «dawn».

Lørdagen ble noe mindre folksom enn fredagen, men fortsatt godt oppmøte ble registrert. Her fikk vi flere interessante forelesninger som ble rundet av med nyheter fra HELFO. Vi gikk hjem etter en travel helg med ny kunnskap og nye erfaringer.

Kristian B. T.Solheim 
Torill C.Høiland