Redde små

Utstillingen `Hvis klær kunne fortelle', som blant annet viser hettegenseren til Christoffer Kihle Gjerstad, som er det eneste barnet i utstillingen som blir navngitt og hvis stefar ble dømt for å ha mishandlet ham til døde vises ved Det odontologiske fakultet i Geitmyrsveien 69 i Oslo i perioden 31.mars - 4.april. Det er www.reddesmå.no som står bak utstillingen.

Barnefortellinger presenteres gjennom klær, dukker, bøker med mer som var i situasjoner der barn ble utsatt for ulike krenkelser. Barn som var så små og skadet at de selv ikke var i stand til og formidle sine rystende livserfaringer.

Utstillingenes intensjon er å bringe barnefortellinger så nær tilskueren at det skaper både følelsesmessig engasjement og mot til handling på vegne av de minste barna.

Utstillingen har vært hyppig omtalt i media.

Offisiell åpning av utstillingen som står i en uke er 31. mars kl. 12.00 i Store Auditorium. Samme sted blir det lunsjforedrag hver dag hele uken i tidsrommet 12.15-13.00. Foredragsholdere er familierådgiver Øivind Aschjem (31. mars), Camilla Grimsæth (1. april), forsker Sirir Søftestad (2. april), barnelege Jens Grøgård (3. april) og dr. philos Kari Kileen (4. april).