Tilbakeblikk

1914

Bergens skoletandklinik

Skoletandlæge-post som helstilling ved Bergens skoletandklinik averteres i dette hefte. Det forekommer os at den løn Bergenserne byder, er bedrøvelig liten, naar posten er ment at skulle være en varig stilling, hvad kravet om pensionsindskud jo peker paa.

Rigtigst vil det utvilsomt være, om tandlægerne ikke binder sig fast til disse poster, før klinikkomiteens utredning foreligger, saa der fra begyndelsen av kan bli en systematisk og ensartet ordning med disse nye stillinger.

Januar - februar 1914, 3dje hefte

1964

Stipend for distriktstannleger

På statsbudsjettet for 1964 er det under Kap. 689 åpnet adgang til å tilstå mindre stipend for distriktstannleger.

Stipendiene er et ledd i tiltakene for å stimulere søkningen til distriktstannlegestillingene nordpå og i avsidesliggende distrikter hvor det er liten adgang til faglig kontakt, og det er ønskelig å yte stønad i form av mindre stipend for å gi distriktstannlegene anledning til å foreta kortere reiser i studieøyemed samt delta i faglige kurser, møter, konferanser m.v.

Eventuelle søknader om stipend sendes Helsedirektoratet. Med søknadene skal følge en uttalelse fra vedkommende fylkesmann og fylkestannlege.

Undertegnet av helsedirektør Karl Evang og byråsjef S. Bryhn-Ingebrigtsen.

Februar 1964, hefte 2

2004

Nye spesialiteter - ingen helt naturlig ting

Rådet for spesialistutdanning av tannleger er kommet for å bli. Mandatet er vidt og rådet kan i tillegg til alt som angår spesialiteter og utdanning av spesialister, gjerne også beskjeftige seg med geografisk fordeling og grunnutdanning av tannleger. Selv om man nå har satt i gang utredning av to nye spesialiteter, er lederen for rådets sekretariat, avdelingsdirektør Harald H. Hauge i Sosial- og helsedirektoratet, svært nøye med å understreke at dette ikke nødvendigvis innebærer at det vil bli opprettet noen nye spesialiteter. Han ser det som en langt viktigere målsetning å få til en god geografisk fordeling av de to helt sentrale spesialitetene, kjeveortopedi og oral kirurgi og oral medisin.

Februar 2004, nr. 2