Studentforskerprisen 2014

F14-11-058.eps

Fra venstre: Lisa Søreide Johansen, Katrine Gullhav Hansen og Sandra Marie Jakobsen mottok Studentforskerprisen 2014 på NTFs landsmøte. Foto: Kristin Aksnes.

Posterpresentasjonen av masteroppgaver til Studentforskerprisen ble arrangert på landsmøtefredagen, altså den 17. oktober. Det var meldt inn syv postere, fordelt med én fra Universitetet i Bergen (UiB), tre fra Universitetet i Tromsø (UiT) og tre fra Universitetet i Oslo (UiO).

Emnene var varierte og omfattet kjeveledd-osteoartritt, dentale erosjoner, oscillasjoner i mRNa-nivåer, kjeveortopedi og gingivale retraksjoner, bisEMA i komposittresiner, bruddstyrke i zirkoniumkroner og snusbruk hos ungdom.

De muntlige presentasjonene var gode og klare, og det var et gjennomgående godt nivå på arbeidene. Juryen hadde en betydelig utfordring i sine vurderinger.

Den posteren juryen fant som den beste var «Snusbruk blant ungdomsskoleelever ved videregående skoler i Tromsø». Masteroppgaven var levert av Katrine Gullhav Hansen, Sandra Marie Jakobsen, Lisa Søreide Johansen og Werner Johansen. I sine kommentarer skrev juryen: «Posteren viser god oversikt, en kortfattet og grei diskusjon, en balansert konklusjon, og den omhandler et emne som er aktuelt i tiden. Juryen er også fornøyd med posterens layout og den muntlige presentasjonen».

NTF takker alle som deltok i posterpresentasjonen, og ønsker lykke til med tannlegevirksomheten.

Aril JuulNilsen 

Fagsjef i NTF