Til Camilla Hansen Steinum i Tidende nr. 10

Tannrensingskurs legges på is

Takk for svar - jeg er en stor tilhenger av dialog. Vi har i Danmark i de siste 5 år arbeidet med å få noen av de dyktigste internasjonale forelesere innen deres respektive områder til Danmark for å øke kompetansen for både våre tannleger samt for tannpleiere og tannhelsesekretærer. Våre tannrensingskurs er en svært liten del av alt det vi driver med, og jeg ønsker egentlig ikke at det skal ta oppmerksomheten fra alle de andre områder, som vi i DentaNet ellers har fokus på.

Det er riktig, at det er en forskjell på utdanningen av tannhelsesekretærer i Norge og tannhelsesekretærer i Danmark, hvor alle tannhelsesekretærer i Danmark i motsetning til i Norge har stort sett den samme utdannelsesbakgrunn.

Vi har de siste årene sett at det er et stort behov for mer etterutdanning av tannhelsesekretærer. Erfaringene med tannrensingskurset i Danmark har vist at det har vært et fint og nyttig kurs. Jeg har besluttet etter dine innspill og legge tannrensingskursene i Norge på is for nu. Jeg vil samtidig gjøre en ytterligere evaluering av de som har deltatt på våre tannrensingskurs og tannlegene deres for å høre i hvilken grad de brukte kunnskapene fra kurset i ettertid i praksis og hvilken nytte de føler dette har hatt for behandlingen av pasientene. Vi vil selvfølgelig også følge debatten hos dere i Tannlegeforeningen og lokalforeninger i Norge tett.

Kanskje vi med hjelp fra NTF og andre aktører kan finne en god måte å dekke behovet for å øke kompetansen hos tannhelsesekretærene? Dette kunne jo f.eks være i forhold til pasientkommunikasjon om forebyggelse og tannsunnhet generelt.

Peter LembkeGerdes 

DentaNet

pg@dentanet.dk