Danskene avvist av Medline

Ill: Yay Micro.

Det danske Tandlægebladet søkte i november i fjor om å få bladet PubMed-indeksert, og dermed tatt opp i Medline, som er den ledende internasjonale database over helsevitenskapelige tidsskrifter.

Nå nylig kom avslaget, som ikke er begrunnet fra Medlines side.

Tandlægebladets ansvalige redaktør, Nils-Erik Fiehn, sier bladet oppfyller de formelle kravene som stilles til indeksering, og mener avslaget kan ha å gjøre med at dansk er et lite språkområde. Det er imidlertid ikke mulig å fastslå begrunnelsen, i og med at den ikke er oppgitt.

Fiehn sier at avslaget er ergerlig, idet han hadde håpet på en indeksering av Tandlægebladet og at dette skulle føre til at flere forskere ville bidra med artikler til bladet.

Nå søker han å sikre tilgangen på artikler på annen måte, og har i den sammenheng invitert de andre nordiske tannlegetidsskriftene til et tettere samarbeid om utveksling av odontologiske vitenskapelige artikler. Tidende har mottatt invitasjonen om et tettere samarbeid med entusiasme og er sammen med de øvrige nordiske tidsskriftene kommet til enighet om å prøve ut en ny utvekslingsordning for vitenskapelige artikler i ett år.