På nett

Fylkeskommuner velger Nextsys

Seks fylkeskommuner velger det digitale journalsystemet Nextsys framfor det markedsledende Opus Dental, melder Computerworld.

Opus Dental har til nå i praksis vært enerådende når det gjelder journalsystemer for tannleger i offentlig sektor. I 2007 var markedsandelen i både offentlig og privat sektor over 90 prosent.

- Overfor det offentlige har det vært én leverandør. At det kommer en til inn i markedet skjerper konkurransen, sier tannlege Geir Fjerdingen, it-ansvarlig for tannhelsetjenesten i Buskerud, Telemark og Vestfold til nettstedet.

Selskapet Nextsys er en del av Dental Sør-gruppen.

Akershus fylkeskommune har sammen med Vest-Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold og Østfold gått ut med et felles anbud tidligere i år, for å skaffe et nytt journalsystem til Den offentlige tannhelsetjenesten. Kravspesifikasjonen som ble utarbeidet i fellesskap inneholdt over 270 punkter og valget falt på selskapet Nextsys. De første to fylkene er planlagt å starte den 3. februar 2014. I tillegg står tolv andre fylkeskommuner klare til å være med, hvis det nye systemet blir vellykket.

Se også egen artikkel annet sted i bladet.