Vil endre lønnssystem

Akademikerne vil endre statens lønnssystem. Dagens statlige lønns- og forhandlingssystem er utdatert og må moderniseres. Dette slo Akademikerne fast på den inntektspolitiske konferansen i Oslo 7. februar.

- Forvaltningen må få klarere ansvarslinjer og tydeligere ledelse, også i lønns- og personalpolitikken. Vi trenger et system som skaper færre streiker, og som er bedre egnet til å rekruttere og beholde arbeidskraft, sier Akademikernes leder, Knut Aarbakke, og forhandlingsleder Rikke Ringsrød i Akademikerne stat.

- Debatten i kjølvannet av 22. juli-rapporten, viser at vi har behov for et tydeligere skille mellom hva som er politikk og hva som er forvaltning i staten. Det er også viktig med bedre og tydeligere ledelse og klarere ansvarslinjer. Dette betyr i praksis at de statlige lederne må få mer operativt ansvar og videre fullmakter til å nå de overordnede politiske målene. Bare på denne måten vil vi få gode velferdstjenester, sier Aarbakke og Ringsrød.

Akademikerne mener også at det er flere streiker i offentlig sektor enn nødvendig. All erfaring viser at streiker i staten i motsetning til i privat sektor, ikke primært dreier seg om det totale lønnstillegget, men om hvordan lønnspotten skal fordeles mellom de ansatte. Et mer fleksibelt system enn dagens, vil gjøre at denne konfliktlinjen dempes.

- Dessuten hardner kampen om arbeidskraften til. Staten får stadig større utfordringer med å rekruttere og beholde dyktige ansatte. På sikt svekker dette offentlig sektor, og det går særlig ut over de gruppene som har størst behov for gode velferdstjenester, sier Aarbakke og Ringsrød.

Akademikerne oppfordrer nå både staten som arbeidsgiver, politikerne og de andre fagorganisasjonene til å ta denne debatten.

- Vi trenger et system som sikrer gode tjenester for alle innbyggere uavhengig av bosted, kjønn, alder og inntekt. Staten må kunne rekruttere og beholde den arbeidskraft og kompetanse som er nødvendig for å løse oppgavene og levere gode tjenester.