Midt-Norgemøtet 2012

Tre blide tannleger. Foto: Mette Mari Svendsen..

Den 19. og 20. april 2012 ble det 22. Midt-Norgemøtet avholdt i Trondheim. Årets møte var det største noen sinne, med hele 540 kursdeltagere fra hele landet fordelt på fire kurs over to dager. De tre siste årene har møtet blitt holdt på Rica Nidelven, som er kjent for sine fantastiske frokost- og lunsjbuffeter.

Torsdagen startet med felles åpning av leder i Sør-Trøndelag tannlegeforening Arnt Einar Andersen, president i NTF Camilla Steinum og leder i Kursnemnda i Sør-Trøndelag Kai Åge Årseth, før salen delt og det ble holdt to separate kurs resten av dagen. Det største kurset hadde 209 deltagere, og handlet om journalføring, NPE og NTFs klagenemnder. Her var det fire kursholdere, tannlege og jurist Aleidis Løken, tannlege Kjetil Reppen, seniorkonsulent fra NPE Tore Grøtholm og jurist i NTF Dag Kielland Nilsen.

Det andre kurset ble holdt av oralkirurg Knut Tornes og tannlege Kjell Steinar Størksen, begge fra fakultetet i Bergen. De holdt noe man kan kalle et "grunnkurs" i implantater for hele tannhelseteamet, og dette kurset var fullbooket en måned før kursstart med 190 deltagere.

Fornøyde ledere av Sør-Trøndelag Tannlegeforening og kursnemnda. Foto: Mette Mari Svendsen.

Fredag var det også to separate kurs, denne gangen var det kompositter som sto på programmet i begge saler. For tannlegene holdt tannlegene Torgils Lægreid, Arne Lund og Tom Paulseth et svært nyttig og underholdende kurs om praktisk bruk og legging av kompositter, mens tannhelsesekretærene ble opplært i det samme av tannlege Vibeke Barman Michelsen. På tannlegekurset var det 253 deltagere, og på sekretærkurset var det nok en gang fullt, med 190 personer.

Det ble selvsagt tid til sosialt påfyll, med Midt-Norsk festaften torsdag kveld. Her var det også deltagerrekord, med hele 315 festglade, som fikk en nydelig tre-retters middag akkompagnert av et forrykende musikalsk show med Showpatruljen. Tidligere president Gunnar Lyngstad fikk også prøvd seg som sporty komiker på scenen, og fikk løftet stemningen enda mer. Flere av foreleserne samt president Steinum valgte å være med på festen, noe som ble satt stor pris på av lokalforeningen og de andre festdeltagerne!

Midt-Norgemøtet har nå vokst seg så stort at ikke alle utstillere som ønsker å delta fikk plass. Det blir derfor spennende å få se Stordalens "gulltann", Norges største konferansehotell Clarion Hotell & Congress Trondheim ferdig etter åpningen i april 2012. Kanskje Midt-Norgemøtet flytter dit i 2013?

Anne K.Solheim