Vi har mye å være stolte av!

Det er juni! Sommer og sol står for døren, og det er tid for å spise i parken og ferieturer i inn- og utland. Mitt første halvår som president i NTF er over. Tiden har gått fort, og det har vært et veldig spennende, men også et krevende og utfordrende halvår.

Representantskapet legger premissene og retningen for hovedstyrets jobb. Strategisk plan og arbeidsprogrammet staker tydelig ut den kursen medlemmene vil at foreningen skal bevege seg i. Svært sentralt i begge disse dokumentene er kommunikasjon. Dere ønsker at NTF skal være synlige i media, og at NTF skal ta en tydeligere rolle i samfunnsdebatten. I tillegg ønsker dere at NTFs arbeid skal synliggjøres og at vi skal gi mer og bedre informasjon til medlemmene våre. Dette er også områder mange trekker frem i forbindelse med omdømmeanalysen og medlemsundersøkelsen vi gjennomførte tidlig i 2012.

I den strategiske planen står det:

  • NTF skal være premissleverandør i tannhelsepolitiske spørsmål gjennom aktivt å påvirke politiske og administrative beslutningsprosesser i tannhelsepolitiske saker.

  • NTF skal opprettholde tannlegenes gode omdømme i befolkningen gjennom å bygge opp under medlemmenes interesser gjennom media og i samfunnsdebatten, og være synlig overfor befolkningen gjennom et bevisst forhold til media.

Videre er dette konkretisert i arbeidsprogrammet, vi skal:

  • bygge gode relasjoner med politiske og administrative myndigheter.

  • bygge opp et langsiktig engasjement innen featurejournalistikken.

  • revidere NTFs kommunikasjonsplan for sekretariat og hovedstyre.

Dette er ambisiøse mål. Hovedstyret og sekretariatet har tatt dette på alvor. Vårt hovedfokus denne våren har vært arbeidet med ny kommunikasjonsstrategi og handlingsplan. Rådgivningsselskapet First House har jobbet tett sammen med oss i dette viktige arbeidet. Målene våre er økt tilfredshet blant medlemmene, at NTF skal ta en tydeligere rolle i samfunnsdebatten, og at vi skal oppnå økt gjennomslag for prioriterte saker.

Vi er i mål med strategien og handlingsplanen, nå er det på tide å sette i gang med konkrete, målrettede tiltak. Målgruppene i dette arbeidet vil være medlemmer, politikere/myndigheter og publikum/media.

Medlemmene først: Nettsiden vår skal vitaliseres. Nyhetsbrev skal komme regelmessig på e-post. Presidentskapet har fått i gang bloggen. Vi håper at dette skal bli et sted hvor vi kan få til ikke bare informasjon, men en direkte kommunikasjon med medlemmene. Vi er i gang på twitter, og kanskje kommer andre sosiale medier etter hvert.

Vi skal også intensivere arbeidet med å etablere en mer omfattende kontakt med politikere og andre beslutningstakere, og vi har en tydelig ambisjon om å få flere egne saker ut i media.

Vi har jobbet mye med å tydeliggjøre for oss selv hva det er vi skal si når vi får sjansen. For når vi skal kommunisere med andre, må vi ha et klart budskap. NTFs og tannlegenes store historie er etablert, og denne skal etter hvert implementeres i hele organisasjonen. Vi skal være stolte av vår lange historie som helsearbeidere, og av den store jobben som er gjort på tannhelsefeltet. Vi skal være stolte av at vi har en lang og krevende utdannelse, og av at vi nå har innført obligatorisk etterutdanning for alle NTFs medlemmer. Dette viser at vi som forening legger stor vekt på kompetanse og kvalitet i tjenestene vi tilbyr. Vi skal ta vare på det gode omdømmet vårt, fokusere på etikken og fortsette med å gi pasientene våre den best mulige behandlingen. Vi skal jobbe for de svake gruppene og alltid ha pasientens beste i fokus. Og vi skal sørge for å være en viktig samarbeidspartner i helsetjenesten i fremtiden.

Dette arbeidet har kostet. Vi har brukt en del penger selvfølgelig, men satsingen koster også i form av tid og personellressurser, både i sekretariatet og for de tillitsvalgte. Vi mener at dette er vel anvendte midler. Det er dette dere som medlemmer har savnet og etterspurt. Jeg håper at dere litt etter litt vil se endringene, og at vi etter hvert skal innfri de ønskene og målene vi alle har for foreningen vår.

Vi har lenge ligget under både den politiske og den mediemessige radaren. Det skal det nå bli slutt på!

Sommeren står for døren, jeg skal nå nyte en etterlengtet ferie, før det er duket for en travel og innholdsrik høst. Husk å følge oss på nettsiden, på bloggen og på twitter!

Jeg ønsker dere alle en strålende sommer og en deilig ferie. Så høres vi igjen i august!

Camilla HansenSteinum