En ryddig prosess

At klinikken skulle tilbake til fakultetet ble endelig vedtatt i universitetsstyret i februar i år.

Dekan ved Det medisinsk-odontologiske fakultet, Nina Langeland, beskriver tilbakeføringsprosessen som god.

- Vi jobber fremdeles med å opprette alle stillingene, og legger stor vekt på ryddighet overfor de ansatte. Det er viktig at strukturen og systemene kommer raskt på plass, særlig for dem som får funksjonene sine noe endret. Vi har fokus både på nytt bygg og nye arbeidsforhold, sier Langeland.

Gjør jobben selv

I fire år har instituttet og klinikken vært separate enheter som har kjøpt og solgt tjenester av hverandre. Nå som klinikken igjen blir integrert, vil de to få et langt mer enhetlig ansvar.

- Det tror jeg bra, og de berørte er i utgangspunktet positive. Ledelsen ved de to enhetene gjør i stor grad jobben selv, og jeg synes mer nå enn tidligere at både institutt og klinikk tar ansvar for å få til gode ordninger for samarbeid, sier Langeland.

Målet er at organiseringen av klinikken skal være klappet og klar til innflytting i det nye odontologibygget 15. august.

Færre institutter

Samtidig med arbeidet med å tilbakeføre klinikken til IKO, pågår det en stor omorganisering også av Det medisinsk-odontologiske fakultet. Antallet institutter skal reduseres, og det er nedsatt en arbeidsgruppe som skal komme med ett eller flere forslag til hvordan dette best kan gjøres. Arbeidsgruppen avgir sin innstilling 14. mai, og endelig vedtak fattes i universitetsstyret i juni.

Det er lagt opp til en prosess med allmøter og kommunikasjon på alle nivåer, hvor dialog både med ledelsen for instituttene og de ansatte vil bli prioritert.

Bedre samarbeid

Noe av bakgrunnen for omorganiseringen er at det har vært en veldig ujevn størrelse på instituttene. Enkelte institutter har hatt problemer med administrativ oppfølging både av forskning og undervisning.

- I tillegg har det vært en intern konkurranse instituttene imellom. Nå tenker jeg meg at instituttlederne blir en del av fakultetsledelsen og tar felles beslutninger. Det tror jeg vil fremme samarbeid, sier Langeland.

Ingen institutter legges ned. Noen slår seg sammen, andre ønsker kanskje å lage konstellasjoner på andre måter.

- Det er ikke bare snakk om antallet institutter, men også mer smidige prosesser når det gjelder økonomi-, personal- og prosjekthåndtering. Vi ønsker å unngå administrativt dobbeltarbeid på flere nivåer, sier Langeland.

Tone EliseEng Galåen