PÅ NETT

Gratis-apper spiser batteri

Gratis Wordfeud kan spise mobilbatteriet på rekordtid. En god måte å få batteriet på smarttelefonen til å holde lenger, er å kjøpe betalingsversjonen av Angry Birds eller Wordfeud fram for gratisversjonene. Dette viser en studie omtalt i den danske avisa Politiken.

Reklamene sluker strøm

Opp til 75 prosent av energien en gratisversjon av en applikasjon (app) bruker, går til reklamene som dukker opp med korte mellomrom. Gratisappen henter personlige data fra brukerens smarttelefon til en server, og deretter hentes det ned mer eller mindre personlig målrettede annonser som vises på skjermen.

Forskere ved Purdue University i Indiana har forsket på hvor mye strøm forskjellige applikasjoner trekker, og oppdaget at reklamefinansierte apper kan tømme et mobilbatteri på en og en halv time. Da de undersøkte populære apper som Angry Birds, Free Chess og NYTimes, fant de ut at bare mellom 10 og 30 prosent av energien blir brukt til å kjøre appen i seg selv. Forskerne mener hovedgrunnen er ineffektiv koding hos de firmaene som tjener penger på å lansere reklamefinansierte apper

Gjør de oss uhøflige?

Midt i en setning synger din samtalepartners telefon en sang, og med det samme er det en melding som skal sjekkes. Borte er oppmerksomheten rundt det dere snakket om. En dansk undersøkelse viser at 63 prosent sjekker sin smarttelefon midt i samtaler.

Hele 80 prosent av danskene synes det er sjenerende at andre sjekker telefonen midt i en samtale, og 70 prosent betegner det som regelrett uhøflig, viser en undersøkelse fra analysebyrået YouGov, gjengitt i den danske avisa Politiken.