Kom med synspunkter på ICD-11!

Verdens helseorganisasjon (WHO) er i gang med å forberede utgivelsen av en ny revidert utgave av ICD. Planen er at den nye klassifikasjonen skal publiseres slik at implementering kan starte i 2015. Arbeidsnavnet er ICD-11, men det er også foreslått årlige oppdateringer som i tilfelle blir kalt ICD-2015, ICD-2016 etc.

WHOs rådgivende temagrupper (Topical Advisory Groups) har allerede gjennom noen års arbeid revidert de fleste kapitlene. Dette arbeidet blir stort sett ferdig ved årsskiftet 2011/2012. Resultatet av arbeidet finnes nå tilgjengelig på web som ICD-11-alfa draft.

I løpet av våren 2012 skal det utarbeides en versjon av hele den nye klassifikasjonen, ICD-11-beta draft. Deretter blir det i løpet av et år mulig å komme med ytterligere synspunkter. Noen pilotprosjekter vil også bli gjennomført verden over for å teste hvor godt ICD-11-beta draft fungerer som statistisk klassifikasjon for mortalitet og morbiditet.

Nå er det tid for den medisinske og odontologiske profesjonen å komme med synspunkter, framsette forslag på forbedringer og i praksis påvirke den nye klassifikasjonens innhold.

ICD-11-alfa draft er tilgjengelig for nærmere granskning på WHOs webside (http://apps.who.int/classifications/icd11/browse/f/en.. Det er også mulig å logge inn og melde seg på for gi kommentarer direkte på weben.