Åpent hus i nybygget i Bergen

Glade sjetteklassinger i vandrehallen i det nye odontologibygget i Bergen. De fikk både forelesninger og omvisning.

Den 6. og 7. september åpnet det nye odontologibygget i Bergen dørene for alle som ville se seg om. Det var blant annet omvisninger på klinikkene og publikumsforedrag for flere hundre besøkende. Det var spesialopplegg for skoleklasser, både sjetteklasser og videregående. Den ene dagen hadde NRK Hordalands populære morgensending base i bygget, noe som hjalp godt på tilstrømningen.

De som gikk på omvisningene fikk innblikk i det topp moderne utstyret som er på de ulike klinikkene. Praktisk talt alle unitene er av samme type, og det er mange behandlingsplasser med både egen røntgen og operasjonsmikroskop. Spesielt var folk interessert i ferdighetssenteret, tidligere kalt «propedeuten». Nå kan studentene trene under realistiske forhold med instrumentering som nesten er det samme som det kliniske utstyret.

Elever fra videregående fikk prøve seg på «pasientene» på ferdighetssenteret.

Bygget har spenstig arkitektur, og med parkanlegg utenfor. Spesielt blir den nesten 100 meter lange vandrehallen lagt merke til ved at den symboliserer en munnhule, med sin «munnhulerøde» farge.

Tekst og foto:
Nils RoarGjerdet