Fond 2012

Minnefond for Knut og Liv Gard og for Frans Berggren

Formålet til Knut og Liv Gards Minnefond er å fremme kontakten mellom norsk og internasjonal odontologi ved å yte reisestipendier til medlemmer av NTF for studieopphold i utlandet eller representasjon av norsk odontologi i internasjonale møter.

På bakgrunn av vedtak i representantskapet 2006 har man søkt Stiftelsestilsynet om å slå sammen dette fondet med Frans Berggrens Minnefond. Dette for å kunne dele ut mer midler til medlemmene. Navnet på det nye fondet er Minnefond for Knut og Liv Gard og for Frans Berggren.

Søknadsskjema og retningslinjer for tildeling av reisestipendier fås ved henvendelse til Sissel Dahl i NTFs sekretariat, postboks 3063 Elisenberg, 0207 Oslo. E-post: sissel.dahl@tannlegeforeningen.no. Tlf. 22 54 74 00, direkte: 22 54 74 14, faks 22 55 11 09, eller på NTFs nettsted, www.tannlegeforeningen.no - under organisasjon og fond.

Søknadsfristen er 1. februar 2012.

Tannlegeundervisningens fond

Fondets overordnede mål er å fremme tannlegeundervisningen i Norge. Det kan ytes «bidrag til vitenskapelige arbeider og stipendier samt studentstipendier».

Fondet vil i 2012 prioritere tildeling av midler til stipendiater som skal presentere sine forskningsarbeider internasjonalt.

Søknad om tildeling av bidrag/stipend fra Tannlegeundervisningens fond for 2012 bes sendt fondets sekretær, Gunn Bjella Sæther, elektronisk til adressen gunnbs@odont.uio.no innen 1. mars 2012.

Ved tildeling av stipend til faglige reiser forutsetter styret at mottakeren sender inn rapport etter reisen.

Eventuelle spørsmål kan rettes til sekretæren per e-post eller telefon 22 85 22 38.

Norsk Dental Depots Fond for odontologisk forskning ved Universitetet i Bergen

Fondet har som formål å fremme odontologisk forskning i Norge, og midlene skal anvendes til forskningsformål som bidrar til utgivelse av odontologiske avhandlinger eller andre publikasjoner.

Søknadsfrist: 1. desember. Søknad sendes til fakultetet som vanlig post eller til post@mofa.uib.no

For mer informasjon, se www.uib.no/mofa/forskning/fond-og-legater under odontologiske forskning.

A/S Norsk Dental Depots Fond for odontologisk forskning ved Universitetet i Oslo

Fondet har som formål å fremme odontologisk forskning i Norge, og midlene skal i samsvar med statuttene særlig anvendes til arbeider som har til formål å utforske tann- og munnsykdommenes etiologi, forskningsarbeider på tann- og munnprofylaksens område, bidrag til utgivelse av odontologiske avhandlinger eller undersøkelser.

Fondet bevilger også bidrag til vitenskapelige reiser foretatt innen kalenderåret. Presentasjon av egne forskningsresultater ved faglige møter (kongresser) vil styrke en slik søknad. Bidrag fra fondet kan gis både til forskning knyttet til institusjoner og til frittstående forskning.

Søknadsfristen for bidrag fra fondet er 1. mai 2012.

Søknad skrives på eget skjema som finnes på http://folk.uio.no/karls/NDD.doc eller fåes fra styreleder professor Karl Schenck, Det odontologiske fakultet, postboks 1052 Blindern, 0316 Oslo. Tlf. 22 84 03 60, e-post: karl.schenck@odont.uio.no.