Tilbakeblikk

1912

Kommunal skoletandpleie i Aker

Skal settes igang fra skoleaarets begyndelse i april. Forslaget herom er stillet av advokat Kiær, og Akers herredsstyre har bevilget 2 000 kr. for det første aar. Til at ordne med saken har skolestyret nedsat en komite, bestående av advokat Kiær, lærer Evjen, assistent Kjelstrup, fru Lykseth og skoleinspektør Platou.

1ste klasses elever (henved 600 barn) ved kommunens samtlige skoler skal behandles første aar, 1ste og 2den klasse næste aar o.s.v., og behandlingen skal foregaa paa kontoret hos den tandlæge, som kommunen ansætter.

Aker blir den første landkommune her i landet, som indfører tandbehandling i skolen.

Januar 1912, 3die hefte

1962

Reservasjoner mot medlemskap i Folk og Forsvar

Følgende medlemmer har pr. 4. januar 1962 meddelt sekretariatet at de reserverer seg mot medlemskap i Folk og Forsvar:

Tannlegene Johan Grøgaard, Rolf Høstmark, O. K. Johnsen, Bodil Kristvik, Håkon Lundgård, Olav Molven, Vidar Opsahl og Bjarne Aase.

Januar 1962, hefte 1

2002

Tobakksforebygging - kartlegging av tannhelsepersonells rolle

Innen utgangen av januar vil 1 500 av landets tannleger motta et spørreskjema med spørsmål om aktivitet og eventuelle barrierer og hindringer i forhold til tobakksforebyggende arbeid overfor pasienter. Utvalget er tilfeldig trukket blant tannleger i offentlig klinikk og privat praksis. Samtidig får alle yrkesaktive tannpleiere i landet det samme spørreskjemaet, som sendes ut i løpet av uke fire. Det er NTF som har tatt initiativ til undersøkelsen som utføres av Folkehela i samarbeid med NTF og Norsk Tannpleierforening, med finansiering fra Statens tobakksskaderåd.

Januar 2002, nr. 1