2012 - nytt år med mange nye muligheter!

Kjære kolleger,

Det er med stor ydmykhet og spenning jeg ser frem imot en ny hovedstyreperiode. Jeg takker for tilliten dere har vist meg og gleder meg til å ta fatt på utfordringene og arbeidet som jeg vet at presidentvervet kommer til å by på. Sammen med et flott hovedstyre og et meget kompetent sekretariat lover jeg å stå på for tannlegenes sak de neste to årene.

På representantskapsmøtet 2011 vedtok dere ny strategisk plan og et arbeidsprogram som skal styre hovedstyrets arbeid i kommende periode. Det er mange viktige saker å ta tak i. Vi venter i spenning på å se hva utkast til ny tannhelsetjenestelov vil inneholde. Den kommer på høring dette året, kanskje alt i løpet av våren, og foreningen skal selvfølgelig avgi et grundig høringssvar.

Med bare små justeringer vedtok representantskapet enstemmig forslaget til organisering av den obligatoriske etterutdanningen. Det er bra! Det vil kreve stor innsats og mye ressurser å få på plass en ordning som fungerer, og som vi som forening kan være stolte av. Nettbaserte kurs vil bli en viktig del av tilbudet, slik at alle medlemmer i det langstrakte landet vårt kan få mulighet til å etterkomme kravet til antall timer etterutdanning. Arbeidet med dette har allerede startet. Jeg vet at obligatorisk etterutdanning kommer til å bli et stort løft for NTF. Jeg tror at det også vil bli et kvalitetsstempel for foreningen vår - og dermed for medlemmene. Dette skal vi få til!

Nye etiske regler ble også vedtatt i november. De nye reglene er oppdaterte og tidsriktige, og jeg håper at de vil være gode og anvendelige for etisk råd, lokalforeningene og enkeltmedlemmene. Implementering av de nye etiske reglene starter nå. Jeg mener at det blir viktigere og viktigere å ha etikken i fokus. Følger vi disse reglene, vil vi ikke bare skape og opprettholde gode relasjoner til pasientene våre, men også til kolleger. Vi vil dermed forebygge kollegiale konflikter. Så min oppfordring er: Sett dere inn i det nye regelverket og bruk det som en rettesnor i den kliniske hverdagen.

I skrivende stund er intet avklart når det gjelder salg av Frederik Stangs gate 20 AS og eventuell ny lokalisering av sekretariatet. Uansett hva som skjer må vi holde fast på at sekretariatet vårt skal ha gode og funksjonelle lokaler som muliggjør at vi kan drive foreningen slik at medlemmene får et best mulig tilbud.

Et tema som vil stå på det nye hovedstyrets agenda tidlig i kommende periode, er kommunikasjonsstrategi. NTF trenger en tydelig strategi i forhold til media, og de tillitsvalgte trenger opplæring på feltet, antageligvis både på sentralt og lokalt plan. Det er ingen grunn til å tro at medietrykket vil bli noe mindre fremover, og vi må være forberedt.

I tillegg har jeg et sterkt ønske om å styrke kommunikasjonen mellom sentrale tillitsvalgte, sekretariatet og lokale tillitsvalgte. Jeg tror at dette er viktig for å høyne engasjementet ute i lokalforeningene, og dermed få en bred forankring av politiske beslutninger. På denne måten bygger vi en kompetent, sterk og samlet organisasjon. Selvsagt er det også avgjørende at vi klarer å kommunisere godt med medlemmene generelt. Her har vi fortsatt en god del å hente - og lære. Dersom noen av dere sitter på gode ideer til hvordan noe av dette kan gjøres, så kom gjerne med innspill.

Da er vi endelig i gang! Jeg skal i hvert fall gjøre mitt beste - og igjen, takk for tilliten!

Camilla HansenSteinum