Byen e' Bergen!

Årets eliteserie i fotball er mer uforutsigbar enn på mange år. En tidligere ordfører sa etter avstemningen om landsmøtested for 2011 at «landsmøtet e'' kommet hem». Kanskje kommer seriemesterskapet hem også? Når det er landsmøtetid, er det tid for å ta opp potetene i Orkdal''n, og da vet vi mer om serien også. Vi sier «Heia Brann!» og «Heia BTF!».

Det vi vet allerede nå, er at landsmøtet også i år byr på fag, utstilling og sosialt samvær av kjent og god kvalitet. Bergenserne vet å lage landsmøte - og vi vet å sette pris på deres gjestfrihet. Vi gleder oss.

Å arrangere et landsmøte byr på store utfordringer. Vi har gjennom årene hatt mange heftige diskusjoner om det er fornuftig å legge et slikt krevende arrangement utenfor hovedstadsområdet. Men i NTF arbeider vi alle iherdig for å holde høy kvalitet på landsmøtet, uansett hvor i landet det går av stabelen. Dette blir jo enda viktigere når obligatorisk etterutdanning settes ut i livet. Diskusjon om lokalisasjon får vi sikkert i fremtiden også. Vi er gode på det her i landet. Så får tiden vise hvem som kan påta seg kommende landsmøtearrangementer.

Kostnadene for landsmøtet har steget dramatisk de senere år. I NTFs budsjett har vi vært vant til å kunne basere oss på et lite overskudd fra arrangementet. Nå ser vi med bekymring at selve fagkonferansen ikke bærer seg. Det er særlig de tekniske utgiftene som har økt. Vi må derfor se på muligheter for å redusere kostnadene - uten å gå ned på kvaliteten.

Også dentalbransjen er bekymret for kostnadsutviklingen. De synes det er dyrt å delta på Nordental. Også her har vi klare utfordringer for fremtiden. Det blir ikke noe godt landsmøte uten en skikkelig dentalutstilling! Vi samarbeider med Norsk Dentalbransjeforening for at både utstillere og deltakere skal få mest mulig igjen for innsatsen. Alle må sikres tilstrekkelig valuta for pengene.

Men akkurat nå er det tid for å tenke på Bergen og på NTFs landsmøte 2011. Mange av oss har et helt spesielt forhold til denne vakre byen mellom de syv fjell. For det var jo der vi ble tannleger! Nå kommer vi og hilser på. Nå kommer vi hem.

Vel møtt!

Gunnar Lyngstad