Først i faget

Byen er Bergen og begivenheten er landsmøtet for Den norske tannlegeforening. Med slagordet Først i faget presenterer NTFs fagnemnd et innholdsrikt fagprogram under årets landsmøte. Vi håper å trekke riktig mange kolleger fra hele landet til Bergen for faglig oppdatering og sosialt samvær.

Som vanlig arrangerer vi forkurs for hele tannhelseteamet onsdagen før selve landsmøtet. I år skal vi fordype oss i protetikkens verden. Tannlegene, og forhåpentligvis også en del tannteknikere, vil få høre vår dyktige og populære svenske kollega, Sven Scholander, snakke om Protetikk i tiden: biologi - material - teknik - kliniska tips. Resten av tannhelseteamet skal få lære om Protetiske prosedyrer og materialer av Marit Øilo og Jana Ingebrigtsen fra Universitetet i Bergen. Vi er svært fornøyd med at disse protetikerne har tatt på seg oppgaven med å presentere oss for sitt fagfelt anno 2011. Vi ber dere legge merke til at forkursene avholdes på Scandic Hotel Bergen City.

Når selve landsmøtet starter på torsdagen, vil alle foredragene foregå i Grieghallen. Det blir tre dager med mange fristende tilbud til tannhelsearbeidere som vil være Først i faget. Dette året begrenser vi oss til 3 parallelle sesjoner, - kanskje blir det lettere å velge for de som lider valgets kval når vi ellers tilbyr seks og syv paralleller. Salene i Grieghallen er store, så det blir plass til alle som ønsker seg inn for å høre på.

Fagprogrammet inneholder mange godbiter og spenner over en vidtrekkende meny. Vi skal innom tema som forsegling av karies, MTA, erosjoner, periodonti, botox, kjeveledd, profylakse, kreft og klimautfordringer - for å nevne et utvalg. Vi har lykkes med å få tak i mange dyktige og engasjerende forelesere, både internasjonale stjerner som Jan Lindhe og Aubrey Sheiham, og flere anerkjente nordiske og norske foredragsholdere som vi er stolte over å kunne presentere. Du må studere programmet som følger på de neste sidene, så er jeg sikker på at du vil finne mye av interesse.

I fjor presenterte vi et nytt innslag i landsmøteprogrammet; nemlig et tilbud spesiallaget for odontologistudenter og årskandidater. Dette ble meget godt mottatt av de mange studentene og nyutdannede tannlegene som deltok på fjorårets landsmøte. Vi håper å gjenta suksessen og tilbyr et nytt lunsjforedrag myntet på unge kolleger. Med tittelen Et odontokomisk yrke - finnes det menig i det? vil tannlege Kjell Størksen fra Haukeland Universitetssykehus prøve å motivere dem for tannlegeyrket.

Etterutdanning er nødvendig for at vi skal kunne gi våre pasienter en sikker og moderne behandling av høy kvalitet. På landsmøtet kan vi få komplettert og fornyet våre kunnskaper, og kanskje finne noe vi ønsker å fordype oss i, for å sikre at vi holder oss faglig på høyden. Når representantskapet i høst vedtar omfanget av og innholdet i NTFs obligatoriske etterutdanning, vil kravet til faglig oppdatering bli formalisert. Fagprogrammet på landsmøtet vil etter all sannsynlighet bli en viktig del av den etterutdanningsporteføljen NTF tilbyr sine medlemmer.

Det er som du skjønner, mange gode grunner til å delta på landsmøtet i Bergen, så meld deg på til et givende faglig og sosialt fellesskap. Det teller dessuten 15 etterutdanningstimer om du deltar!

Velkommen til landsmøtet 2011 i Bergen!

Inger-Johanne Nyland