Kjære tannleger, medlemmer av tannhelseteamet og samarbeidspartnere!

Endelig er det landsmøte i Den norske tannlegeforening i Bergen igjen!

Det er med stor glede og store forventninger styret og landsmøtekomiteen i Bergen Tannlegeforening ønsker velkommen til landsmøte i Bergen, ti år etter at vi sist møttes i byen mellom de syv fjell. Bergen Tannlegeforening har gjort det til en tradisjon å feire jubileum med å arrangere landsmøte. I år feirer vi 120 år.

Landsmøtet er på mange måter blitt en stadig viktigere del av NTFs etterutdanningsprogrammer, og samler opp mot 2 500 deltagere fra hele tannhelsefeltet. Nordental er blitt større for hvert år, og er vel det forum der de fleste av oss henter viktige impulser innen det nyeste på utstyrs- og materialfronten.

Motto for årets landsmøte er: Først i faget!

Faglig oppdatering og kvalitet er blitt stadig viktigere. Politiske kretser ser på tannhelsebransjen med stadig mer skjerpet blikk, og pasientene forventer kvalitet på alle felt. NTF ønsker at gode og omfattende kurstilbud skal ligge til grunn for en vesentlig del av den foreslåtte rammen for obligatorisk etterutdanning. Landsmøtet er et slikt kurs, og når en stor målgruppe. Fagprogrammet virker særdeles godt satt sammen. For å gjøre det enklere å velge er det bare tre paralleller i år, men med innslag og bredde som skulle fenge interessen hos alle.

Bergen er så heldig å ha store og gode lokaler midt i sentrum med plass til både fag, fest og utstilling. Grieghallen er utvidet med et underjordisk messeområde siden sist, og dermed kan vi fremdeles klare å arrangere NTFs landsmøte midt i byen.

Med unntak av forkursene foregår landsmøtets faglige del i Grieghallen. Store saler gir en god og trygg arena for de tre parallelle kurstilbudene de tre dagene det varer. Her kan det virkelig bli fag først!

Forkursene onsdag holdes på Scandic Hotel Bergen City, som også er i sentrum av byen. Vi håper mange tar seg tid til å få med seg dette kurset i tillegg.

Selv om det er viktig å vite hva som er først i faget, er landsmøtet også en viktig sosial og kollegial arena. Denne gangen tilbyr Bergen tre møteplasser i tillegg til selve landsmøtet; Kamerataften, festaften og landsmøtepub.

Arrangementskomiteen har lagt ned et stort arbeid for å få til en kamerataften i Grieghallen som det skal gå gjetord om etterpå. Her blir det god mat, underholdning, stillesoner for dem som vil snakke sammen, og dans for de som vil trimme litt etter maten. Vi satser på et flott, køfritt arrangement.

Fredag arrangeres det bankett i Håkonshallen, Bergens 750 år gamle ærverdige storstue. Vi kan love en minneverdig aften med relativt løs snipp allikevel for dem som er raske med å melde seg på. Hallen tar bare 280 personer, og førstemann til møllen gjelder!

Bergen er en kompakt by, med mange og spennende severdigheter. Det kan derfor være greit å ha et samlingssted for landsmøtets deltakere slik at det er lettere å finne gamle og nye kolleger og venner. I samarbeid med våre gode støttespillere i Dental Sør har vi derfor i år en landsmøtepub som er åpen for alle deltagere. Puben er åpen fra møteslutt både torsdag og fredag. Torsdag stenger den når kamerataften begynner, men fredag er den åpen til langt på natt og vil være et godt alternativ til bankett.

Vel møtt til et strålende landsmøte i Bergen!

Truls Chr. Breyholtz

Formann BTF

Ingrid Slinde

Formann Landsmøtekomiteen BTF