Norsk Endodontiforenings stipend

Norsk Endodontiforenings fylte 35 år i fjor, og i den forbindelse ville de tildele et reisestipend på 20 000 kroner til en spesialistkandidat i endodonti, som ville bruke stipendet til et utenlandsopphold. Stipendet ble tildelt Kristin Jordal, som ønsker å besøke professor Shimon Friedman og hans gruppe i Toronto, som er kjent for sine omfattende etterundersøkelser av endodontisk behandling, de såkalte Torontostudies.

Hun ønsker å høre deres erfaring ved bruk av ulike metoder for å bedømme behandlingsrersultat og for å kunne ta i bruk deres metodikk til sin spesialistoppgave. Formålet med studien er å belyse hvor effektiv endodontisk behandling av 10- til 17-åringer er i å forebygge og behandle apikal periodontitt. Prosjektet består i å samle inn registrerte journaldata på rotbehandlinger på barn og unge i Møre og Romsdal fylke. Spesielt vil røntgenbilder fra behandlingene og etterkontroller undersøkes. Der hvor kontrollrøntgenbilder mangler, innkalles pasienten til etterundersøkelse. Det skal være minimum ett års observasjonstid.

Det ble også tildelt to stipender på 3 000 kroner til masterprosjekter fra hver av de odontologiske lærestedene.

Fra universitetet i Bergen gikk stipendet til studentene Stian B. Sundsli og Per Christian Tronesvold. De skriver en oppgave om avviksregistrering. Veiledere er Inge Fristad og Asgeir Bårdsen

Fra Universitetet i Oslo er stipendet tildelt Erik Katle, Arash Akhyari og Sabbah Kahn. De lager en undervisningsfilm i endodonti som er rettet mot studenter i den prekliniske del av studiet. Veileder er Dag Ørstavik.

Kandidaten fra Universitetet i Tromsø er ikke lenger student og ble derfor ikke vurdert.