Helsedirektoratet overtar spesialistgodkjenningen

NTF har til nå foretatt spesialistgodkjenningen av tannleger. Fra 1. oktober overtar Helsedirektoratet ansvaret. Dette gjelder både for tannleger, leger og optikere.

- Den norske legeforening, Norges optikerforbund og Den norske tannlegeforening har i mange år løst oppgaven på en svært god måte. Det er viktig for Helsedirektoratet med en god dialog og et godt samarbeid med yrkesorganisasjonene både før og etter overtakelsen, sier konstituert helsedirektør Bjørn Guldvog til Helsedirektoratets nettsider.

Stortingets vedtak om endring av Helsepersonellslovens paragraf 53 fra 18.06.2009 innebærer at Helsedirektoratet ikke lenger kan delegere ansvaret for spesialistgodkjenning og resertifisering til de private yrkesorganisasjonene.

- Den nye ordningen blir mer i samsvar med andre lands praksis. Det er vanlig at helsemyndighetene har ansvaret for å godkjenne spesialister. Helsedirektoratet er landets helsefaglige myndighetsorgan på personellfeltet og fagligheten vil bli ivaretatt, sier Guldvog.

Søknadene vil bli behandlet fortløpende og søknadsprosessen skal gradvis bli fullelektronisk. Søkerne vil etter hvert kunne følge hvor søknaden er i saksbehandlingsløpet. En elektronisk løsing kan gi en mer brukervennlig og raskere saksbehandling.

Kilde: www.helsedirektoratet.no/personell/spesialistgodkjenning