Aldersgrense til besvær!

I 1989 var jeg dum nok til å søke fylkestannlegen om å få benytte 14 dager av neste års ferie før jul. Fylkestannlegen ringer overtannlegen og sier: Olsen søker om å få ta noe av 1990s ferie i 1989, men han skulle jo ha sluttet for lenge siden! Hvortil overtannlegen svarer at Olsen hadde en muntlig avtale med den tidligere fylkestannlegen om at han bare kunne fortsette i stillingen.

Jeg skulle til Jerusalem og arbeide ved D.V.I.-klinikken. Denne klinikken ga gratis pleie til fattige underprivilegerte barn, både jøder, araberpalestinske og innflyttere, hvorav de fleste av østeuropeisk herkomst. Da jeg kom tilbake skrev jeg brev til fylkestannlegen, og sa at jeg forstår det slik at du mener jeg burde ha sluttet i stillingen for lenge siden! Da forstår jeg det slik at han mener at jeg burde ha sluttet da jeg var 65 år. Men jeg er ikke motivert til å slutte ennå, og søker om å få fortsette i stillingen; er i god fysisk og psykisk form.

Da var jeg 66 år. Svaret var negativt. Dersom det var så om å gjøre å bli kvitt meg, burde fylkestannlegen ha sagt meg opp for lenge siden, da jeg var 65 år! Faktum var at han ikke hadde orden i papirene, ikke var klar over at jeg var der, og at jeg var 65 år. Ei heller var han klar over at jeg manglet to år på å få full pensjon! Denne burde han ha full oversikt over!

Jeg søkte om å få fortsette, blant annet for å få full pensjon, og for å komme a jour med mine finanser! Jeg ble ikke gitt en aldri så liten sjanse til å forhandle!

Med hensyn til «Aldersgrense til besvær» i Tidende nr. 15, 2010, så er der hevdet så mange muligheter til å få fortsette i stilling etter 65 år at det går i surr for en. Det står tydelig at aldersgrensen er 70 år i offentlig sektor. Ettersom jeg forstår burde jeg ha fått tillatelse til å fortsette til jeg ble 70 år! Det er nå noe merkelig at det skal være forskjell på aldersgrenser for offentlig ansatte leger og offentlig ansatte tannleger? Jeg har diskutert med legene på sykehuset her på Stord. Spurte hva deres aldersgrense er? De svarte meg at det er 70 år. Er det noe mer fysisk og psykisk press på offentlige tannleger enn på offentlige leger? Der kan være tilfeller hvor enkelte tannleger ikke greier, av forskjellige grunner, å stå i stilling til 65 år. I andre tilfeller, som i mitt, at en føler seg i stand til å fortsette til og med etter at en har nådd 70. Der brude være mer valgfrihet.

Dersom det er så at jeg ble urettmessig oppsagt: Burde jeg så ha rett til etterbetaling for tapt lønn og tapt pensjon? Jeg hører gjerne fra kompetent hold.

ArvidOlsen