PÅ NETT

Papirløse nettbrettkommuner?

Kan nettbrett eller tavle-PC være en vei til det mye omtalte papirløse samfunn? Dette samfunnet som skulle være like om hjørnet allerede for 20 år siden?

Stavanger kommune er i hvert fall på vei mot papirløse møter. Et pilotprosjekt gir alle i formannskapet en tavle-PC som skal erstatte bunkene med sakspapirer. Hvis det er vellykket, kan de andre politiske utvalgene stå for tur, melder Computerworld. I Ullensvang herredskommune i Hordaland er nettbrettet iPad tatt i bruk. Her har man brukt 150 000 kroner på å gi 21 politikere hvert sitt Apple-nettbrett, melder Hardanger Folkeblad.

Bergen er en foregangskommune når det gjelder papirløse møter, og det er denne kommunen Stavanger vil sammenligne seg med i arbeidet. Bergen byråd klarer seg uten papir og sparer mange hundre tusen kroner.

Målsettingen er å effektivisere arbeidsprosesser, spare penger og papirforbruk over tid og skåne miljøet. Hvis nettbrettene virker slik reklamen sier, skal en ikke se bort fra at det papirløse samfunn kan være litt nærmere.