Tilbakeblikk

1911

Jahns cement

Efter forlydende vil der nu endelig være udsigt til, at vi skal faa den eneste norske cement, Jahns meget omtalte cement, i handelen. Vi skal senere komme tilbage til den, naar resultaterne foreligger af den første prøve, som er sendt undertegnede. Birger Andersen.

Februar-Marts 1911, 4de hefte

1961

Norges første tannlegemisjonær

tUviklingslandene er et ord vi ofte ser i avisene, og året 1960 er blitt kalt Afrikas år på grunn av de mange nye stater som har fått selvstendighet. Det er kanskje mange kolleger som ikke kjenner til at vi har en tannlege som følger utviklingen på nært hold i Kamerun. Det er vår første tannlegemisjonær, Jostein Budal, som tre år etter at han tok eksamen ved Norges Tannlegehøgskole, stilte seg til tjeneste for Det Norske Misjonsselskap.

Våren 1956 reiste han til Paris for å sette seg inn i fransk administrasjon og lære språket. Et år senere kom han så til Kamerun, og der har han siden hatt fast stasjon i byen Ngoundere.

Mars 1961, hefte 3

2001

Tannhelsesekretærlinjen i Akershus

Tannhelsesekretærlinjen i Akershus: Underlig håndtering av utdanning. Mens tannlegene etterspør kvalifiserte og utdannede tannhelsesekretærer, skjer det merkelige ting på utdanningsfronten. Bleiker videregående skole i landets mest folkerike fylke, Akershus, har flittig og trofast utdannet tannhelsesekretærer i snart 30 år. Nå vil fylkeskommunen legge ned tilbudet.

Mars 2001, nr. 4

Tilbakeblikk er redigert av Reidun Stenvik