Fem på landsmøtet

Tidende stoppet fem tilfeldig valgte personer på landsmøtet og ba om synspunkter på blant annet møtets geografiske plassering og hva som er viktigst å få med seg på NTFs landsmøte.

Christian Helgesen

Tannlege ved Colosseumklinikken i Sandvika

- Jeg synes det er meget bra at andre regioner enn Oslo gis muligheten til å arrangere landsmøtet. Dessuten er det moro å reise litt og oppleve noe annet. Både det faglige og det sosiale er viktig, men siden jeg ikke er praksiseier, bruker jeg ikke mye tid på messen. Åpningen med Jan Eggum var flott, og jeg deltok på Kamerataften. Forelesningen om erosjon og slitasje på tennene med Ulla Pallesen var kjempebra!

Siv Svanes

Tannlege i Ålesund

- Jeg er fra Bergen, og er dermed godt fornøyd med plasseringen av landsmøtet i år! I tillegg kommer man nærmere hverandre når arrangementer som dette blir holdt på mindre steder. Både messen og det sosiale er viktig på landsmøtet, men hvis fagprogrammet er dårlig, kommer jeg ikke. Jeg har vært på mange av forelesningene i år, og synes det har vært bra. Jeg studerte i Bergen, og har møtt mange fra kullet mitt.

Kjell Os

Tannlege i Elnesvågen

- Landsmøtet bør holdes i Oslo-området på et sted som egner seg bedre til formålet enn hva som er tilfellet i Grieghallen. Her er arealet for lite, det blir noe oppe og noe nede. På grunn av dette virker utstillingen rotete og lite oversiktlig. Både det faglige, messen og det sosiale er viktig. I år har jeg vært ekstra fokusert på messen, siden jeg og noen kollegaer skal starte klinikk sammen og trenger mye nytt utstyr.

Jenny Mildestveit

Tannpleier hos Tannlegene Martem & Helland på Nesttun

- Det er bra at landsmøtet er lagt utenfor Oslo-området. Det gir flere sjansen til å delta, ikke alle klinikker har mulighet til å sende sine ansatte langt av gårde. Selv hadde jeg nok ikke vært på landsmøtet om det ble arrangert på Lillestrøm. Det viktigste er det faglige, og jeg har fulgt både kurs og forelesninger i to dager. Det sosiale er også viktig. Det var en veldig varm og fin stemning under åpningen.

Einar Brage Thorsteinsson

Tannlege ved Sonjatun hovedtannklinikk i Nordreisa kommune

- Det er glimrende at landsmøtet legges utenfor det sentrale Østlandet, håper det snart blir arrangert i Tromsø! Jeg deltar uansett. Dette er første gang som ferdig uteksaminert tannlege, det ble jeg i juni. Som nyutdannet er jeg ganske godt oppdatert på det faglige, så det er messen og det sosiale som er det viktigste. Men jeg var på forelesningen om antibiotika holdt av Per Espen Akselsen, og synes den var god.

Tekst og foto: Tone EliseEng Galåen