Nybygget i Bergen på god vei

Assisterende prosjektleder i Statsbygg, Tore Berg, viste interesserte rundt i det nye odontologibygget, som var på ulike stadier i byggeprosessen

Nå er det blitt tydelig hvordan det nye odontologibygget i Bergen tar seg ut fra utsiden. Det er fremdeles noen stillaser og uferdige utvendige deler, men byggingen går etter planen, med ferdigstillelse i august 2012. Da vil bygget bli overlevert til Universitetet i Bergen og umiddelbart bli tatt i bruk. Prosjektlederen i Statsbygg, Jo Sigurd Lang-Ree, forteller at dette er en av de mest kompliserte undervisningsbyggene som Statsbygg har hatt ansvaret for, ikke minst på grunn av de spesielle tekniske forholdene knyttet til tannklinikkutstyr.

Assisterende prosjektleder Tore Berg hadde en omvisning for en håndfull interesserte under en av landsmøtedagene, der man fikk innblikk i de arkitektoniske grunntrekkene i dette store spesialbygget i Årstadveien. Bygget vil inneholde undervisningsarealer for både tannlege- og tannpleierstudenter, undervisningsklinikk, simuleringslaboratorium, forskningslaboratorier, bibliotek og mange hjelpefunksjoner. Spesialistklinikken og det odontologiske kompetansesenteret for Vestlandet skal også være i samme hus.

Det nye odontologibygget i Bergen er nær 100 meter langt, med en fasade som vil åpne seg mot Årstadveien. Slik så det ut i oktober 2011.

Det er et stort og spesialisert bygg med et totalareal på ca. 15 000 m2. Den økonomiske styringsrammen er på 770 millioner kroner. I tillegg er det en utstyrsbevilgning på 164 millioner til klinikkutstyr og forskningsutstyr. Det vil bli et parkanlegg i tilknytning til arealet, som skal trekke de historiske linjene tilbake til vikingkongene som holdt til i området i sin tid. Hele prosjektet vil uten tvil danne en stilfull og funksjonell ramme for norsk og vestnorsk odontologisk virksomhet i fremtiden.

Tekst og foto: Nils RoarGjerdet