Naturlig skjønnhet og estetisk kirurgi:

Ja takk, begge deler!

Stadig flere mennesker ønsker å bevare og forbedre sitt utseende ved bruk av estetisk kirurgi.

Dr. Stein Tveten fortalte at tannleger enkelt også kan tilby sine pasienter ikke-operative skjønnhetsbehandlinger.

Det viktigste er at resultatet blir harmonisk. Alle estetiske korrigeringer må være tilpasset pasienten, poengterte Dr. Svein Tveten, tannlege, lege og grunnlegger av Aesthetic Clinic under sitt foredrag Estetisk kirurgi og naturlig skjønnhet: ja takk, begge deler!. Han har utviklet konseptet «kosmetisk medisin uten skalpell», men spekteret av tjenester klinikkene hans kan tilby inneholder alle områder innen estetisk-plastisk kirurgi. Tveten har også utviklet sitt eget hudkremprogram, og pasientene blir både for- og etterbehandlet av hudterapeuter og sykepleiere.

Et naturlig resultat

- En dame som er 70 skal ikke plutselig se ut som hun er 50. Og den som får neseplastikk må beholde sin profil og identitet. Tveten understreket at selv om mulighetene er mange, er kunsten å finne den riktige veien for den enkelte pasienten. Det å jobbe individuelt er derfor meget viktig.

Operasjoner på øvre og nedre øyelokk utført med laser, er den operasjonen Tveten gjennomfører flest ganger i løpet av en arbeidsuke, ofte flere ganger per dag. Han beskriver operasjonen som «den operasjonen som gjør størst positiv forandring hos en pasient».

Enkelt å administrere

For tannleger kan ikke-operative behandlinger av rynker eller leppeforstørrelse være en tileggstjeneste de ønsker å tilby pasientene. Mimikkrynker som «kråkeføtter» rundt øynene eller «sinterynken» mellom øyenbrynene, reduseres ved å injisere botox. Effekten er lokal, og varer i tre-seks måneder. Smale lepper fylles ved hjelp av hyaluronsyre. Effekten varer fra to uker til ni måneder. I løpet av foredraget viste Tveten ulike kasus i form av før- og etter-bilder.

Produktene blir stadig bedre, er enkle å sprøyte, og gir mindre hevelse enn før. Mange drar tilbake på jobb etter inngrepet.

Det finnes forskjellige injeksjonsteknikker som er enkle å lære på kurs og workshops, og teknikkene Tveten benytter, bygger i stor grad på teknikker han lærte på tannlegestudiet.

Tekst og foto:
Tone EliseEng Galåen