NTFs landsmøte 2011, Bergen 13.-15. oktober

Hyggeligste landsmøte på lenge!

Vurderingen er helt subjektiv. Samtidig så det ut til å være flere som delte denne oppfatningen og opplevelsen. Noen ga uttrykk for det også.

Leder av Bergen Tannlegeforening Truls Chr. Breyholtz ble hedret for sitt engasjement både lokalt og sentralt, hvor han blant annet har vært medlem av NTFs hovedstyre og ledet NTFs spesialitetsråd. Breyholtz er for tiden inne i sin andre runde som lokalforeningsleder i Bergen. Foto Scanpix.

Godt begynt er halvt fullendt. Landsmøtet i Grieghallen i Bergen åpnet fint, og fin ble fortsettelsen, til siste slutt. Alt fungerte i Grieghallen, og folk koste seg - på utstilling, på foredrag og på fest. Og når vi snakker om fest: 900 tannleger deltok på Kamerataften i Grieghallen og 160 flottet seg på bankett i Håkonshallen. Dessuten var det full trøkk på landsmøtepuben Galleriet både torsdag og fredag, før under og etter både kamerataften og bankett.

Åpningen av landsmøtet var en liten fest i seg selv. Ikke minst takket være Jan Eggum, som viste seg fra sin kanskje mest sjarmerende side, på morgenkvisten. Han takket også for applausen og syntes den var vel fortjent - den godt profilerte hypokonderen, som han sa om seg selv. Og det passet i grunnen veldig godt sammen med Ingvard Wilhelmsen, og hans åpningsforedrag, som handlet mye om nettopp hypokondere.

Jan Eggum holdt rene ønskekonserten med blant annet Mor jeg vil tilbake, En natt forbi og Hvor er alle helter hen? Foto Scanpix.

NTF-prisen

NTFs pris for undervisning og forskning går til unge tannleger som bidrar med både studentundervisning, forskning og formidling av sin forskning. Årets pris gikk til Odd Carsten Koldsland fra Odontologisk fakultet i Oslo. Han disputerte for PhD-graden i juni 2010 på en avhandling om peri-implantitt, og er nå kandidat på spesialistutdanningen i periodonti. Prisvinneren var ikke til stede.

NTFs dobbeltkompetansestipend

Stipendet gikk til Morten Gahre Fjeld som er under spesialistutdanning i kjeveortopedi i Oslo og som har levert inn tre av fire artikler til sin PhD-grad. Stipendieordningen gir støtte til tannleger som er i ferd med å oppnå både dokumentert forskningskompetanse i form av PhD-grad og spesialistkompetanse. Fjeld var ikke til stede.

Tall og fakta, NTFs landsmøte og Nordental 2011

Deltakere på landsmøtet

Yrkesaktive tannleger 1 389

Tannleger, pensjonistmedlemmer 36

Tannlegestudenter 181

Tannleger på videreutdanning 20

Tannleger, årskandidater 122

Totalt, tannleger og studenter 1 748

Tannhelsesekretærer 684

Tannpleiere 180

Tannteknikere 3

Foredragsholdere 30

Hovedstyre, fagnemd, sekretariat 48

Inviterte gjester 54

Deltakere kun på forkurs onsdag 26

Besøkende 23

Presse 7

Totalt, alle kategorier 2 803

Nordental

Antall stands 94

Antall utstillerbedrifter 120

Antall utstillere, personer 700

Antall kvadratmeter, netto, uttegnet utstillingsareale 2 495 m2

Antall brutto utstillingsareale 4 300 m2

Antall solgte billetter 226

Benyttede invitasjoner 88

Ellen BeateDyvi 

Hele konsertsalen reiste seg da Bergenssangen ble avsunget (som det heter på bergensk). Foto Scanpix.

H.M. Kongens fortjenstmedalje i sølv, som ble Knut Meyer til del, toppet listen over hedersbevisninger som ble delt ut under åpningen av årets landsmøte. Bergens varaordfører Trude Drevlan sto for dekoreringen. Meyer fikk medaljen for betydningsfull innsats både som spesialist i periodonti, som lærer for mange studentkull ved tannlegeutdanningen i Bergen, og ikke minst for omfattende museal innsats. Foto Scanpix.

Folksomt og travelt rundt deltakerregistreringen i Grieghallens foajé på landsmøtetsåpningsdag. Foto Scanpix.

NTF Tidendes pris for beste oversiktsartikkel i perioden 2009 - 2011 gikk til professor Gunhild Vesterhus Strand fra Institutt for klinisk odontologi ved Det medisinsk-odontologiske fakultet ved Universitetet i Bergen for artikkelen "Tenner for hele livet». Artikkelen ble publisert i Tidende nr. 2 i 2011, som del av de nordiske temaheftene om «Å restaurere en tann». Foto Scanpix.

Zendiumprisen gikk til Tannhelsetjenesten i Buskerud fylkeskommune og Barne- og Habiliteringsavdelingen i Vestre Viken HF for et pionerprosjekt for å forebygge tann- og munnhulesykdommer hos barn med kroniske sykdommer og barn med hyppige eller lange sykehusinnleggelser. Fra venstre: prosjektleder Eline Juel Bjørkevik, Torbjørn Wilhelmsen fra Zendium og overtannpleier Eva Rydgren Krona. Foto Kristin Aksnes.

Nordental er en viktig del av NTFs landsmøte. Foto Scanpix.

Landsmøtelunsj i Grieghallen. Foto Scanpix.

Stor større stas kan det ikke bli, enn på bankett i Håkonshallen. Foto: Ellen Beate Dyvi.

Etikkhjørnet var godt bemannet av personer i synlige hvite t-skjorter, fra NTFs råd for tannlegeetikk og sekretariat, og standen fikk godt med besøk. Folk stoppet opp ved plakatene med ulike problemstillinger og ville gjerne diskutere både disse og andre egenopplevde situasjoner. Foto: Ellen Beate Dyvi.

DnB NOR gikk av med seieren i konkurransen om beste stand. Foto: Kristin Aksnes.