Tilbakeblikk

1911

Universitetets 100-aarsjubilæum

Følgende adresse ble overrakt fra Den norske tandlægeforening under festlighederne i Nationaltheatret:

Den norske tandlægeforening tillader sig i anledning hundrede aars jubilæet at frembære sin lykønskning. Vor undervisning har i de senere aar faaet en nærmere tilknytning til universitetet. Dette har en stor betydning for tandlægernes videnskabelige uddannelse, og den norske tandlægestand nærer derfor det haab, at tandlægeinstitutet i en nær fremtid helt maa blive henlagt til universitetet.

August - september 1911, 7de og 8de hefte

1961

Nybygg

Ved Universitetet i Oslo foreligger forslag om nybygg for preklinisk odontologi sammen med Odontologisk forskningsinstitutt. Bygget skal gi plass for om lag 50 tannlegestudenter pr. år og foreslåes plassert i universitetsområdet på Blindern.

Komiteen* vil foreslå at utbyggingen av medisinske institutter i Blindernområdet henvises til området mellom Sognsvannsbanen og Ringveien. For ikke å forsinke utbyggingen av disse institutter, som i dag har helt utilfredsstillende lokalforhold, foreslår komiteen at disse inntil videre plasseres i et gjennomgangsbygg som forutsettes reist på det egentlige Blindernområdet, og som bør innredes med sikte på framtidig bruk for andre institutter med laboratoriepreget virksomhet.

*Universitets- og Høgskolekomiteen av 1960

September 1961, hefte 7

2001

Lite tid til tannhelse

Første april overtok Liljan Smith Aandahl som seniorrådgiver etter Ola Johan Basmo i Helsetilsynet. Etter den tid har hun blant annet gjort seg bemerket ved å forandre Helsetilsynets syn på tannlegeutdanning i Tromsø. For øvrig kan hun love en lenge etterlengtet materialveileder før jul. Men ellers dreier hverdagen seg om å administrere et langt større ansvarsområde enn det som opprinnelig var tenkt for Helsetilsynets nye kvinne på tannhelsesiden.

- Da jeg ble ansatt som seniorrådgiver for tannhelsesaker i avdeling 1 i Helsetilsynet, visste jeg ikke at jeg 14 dager senere skulle bli beordret til å fungere som fagsjef for en av de to seksjonene som avdeling for primærhelsetjeneste består av, forteller hun.

September 2001, nr. 12