Obligatorisk etterutdanning betyr utvidet kurstilbud

Året som kommer vil etter all sannsynlighet bringe med seg krav om obligatorisk etterutdanning for alle tannleger som er medlem av Den norske tannlegeforening. Prosjektgruppen som har utredet innholdet i den obligatoriske etterutdanningen har avsluttet sitt arbeid, og hovedstyret legger i november fram sine forslag til hvordan dette skal gjennomføres for representantskapet.

Fagnemnda har valgt å være i forkant og tilbyr noen nyskapninger i sin kursportefølje allerede før det endelige vedtaket er fattet. I kurskatalogen som du nå holder i hånden, finner du et variert innhold av kurstilbud, både til deg som medlem og til resten av tannhelseteamet.

Den første nyheten jeg vil trekke fram, er NTFs Symposium eller Holmenkollsymposiet som vi har valgt å kalle det. Dette vil gå av stabelen 12. og 13. mars 2012 og temaet er Oral Protetikk. Mange av våre medlemmer har gjennom de siste årene deltatt på Den danske tannlegeforenings årlige symposium, og vi har fått mange forespørsler om hvorfor ikke NTF også kan lage noe lignende. Nå kaster vi oss utpå og lager vårt første, forhåpentligvis i en lang rekke av årlige vintersymposier. Vi håper at riktig mange kolleger lar seg friste og melder seg på to spennende dager på Holmenkollen Park Hotel Rica. Sett av dagene nå - en detaljert kursplan og innbydelse kommer som vedlegg til et senere nummer av Tidende.

Av andre nyheter kan jeg nevne økt satsing på arbeidskurs. De tradisjonelle januarkursene i Oslo omfatter i 2012 både tilbud om arbeidskurs i posteriore komposittrestaureringer på Folkets Hus og i oral kirurgi på klinikken i Geitmyrsveien. Nytt er det også at vi avholder januarkurs både i Tromsø og Bergen. I Tromsø tar vi i bruk den flotte simuleringsklinikken på Tannbygget for å avvikle et arbeidskurs i maskinell endodonti, et kurs som har vært svært etterspurt og med venteliste når det ble arrangert i Oslo. I Bergen kjører vi en reprise på kurset om orale slimhinnelidelser på Haukeland. Dessuten har vi klart å få i stand et nytt kurs i lokalanestesi for tannpleiere og tannhelsesekretærer på Odontologen i Årstadveien. Flere har etterlyst slike kurs de siste årene. Alle arbeidskursene har av forståelige årsaker deltakerbegrensning. Så vær rask med å melde deg på, det er fare for at vi blir «utsolgt» - prinsippet om først til mølla gjelder.

Januarkursene på Folkets Hus avvikles i 2012 i uke 3, 16.-19. januar. Det blir fire dager med spennende foredrag og gode forelesere, både norske og utenlandske. Du finner et variert utvalg av nyheter og noen repriser på kurs som har vært populære og som vi har blitt bedt om å gjenta. Her skulle være noe for enhver smak og for hele teamet, enten du jobber i privat eller offentlig virksomhet.

Ellers vil vi også i 2012 arrangere et utenlandskurs. Denne gangen går reisen til Lisboa og temaet er endodonti. Tidspunktet er siste helg i april. Nærmere kursplan og det sosiale programmet vil komme i et senere nummer av Tidende.

Etterutdanning er en integrert del av det å være tannlege. Det er av stor betydning at vi kontinuerlig oppdaterer og kalibrerer våre kunnskaper, for å sikre en tannhelsetjeneste av høy kvalitet og for pasientenes sikkerhet. Fagnemnda håper at du finner mange fristende tilbud å velge mellom i kurskatalogen.

Grip muligheten til å fylle på med etterutdanningstimer i kurspotten din. Når du melder deg på NTFs kurs via nettstedet vil kurstimene dine automatisk bli registrert på din side.

Velkommen til kurs i NTFs regi!

Inger-JohanneNyland 

Leder NTFs fagnemnd