Tilbakeblikk

1911

Beretninger til medicinalkontoret

Der nedsættes en 4-mands komité (med 1 suppleant), der skal for aarsmødet fremlægge:

1. Motiveret forslag om, at der i den nye lov om læger og tandlæger fremdeles paalægges tandlægerne pligt til at indgive aarlige beretninger.

2. Motiveret forslag om, at der til udførelsen af dette øgede arbeide ansættes en tandlæge i medicinalkontoret.

3. Udkast til schema for inberetningerne.

Vedtatt på Hankømødet 4de juni 2011.

August - september 1911, 7de og 8de hefte

1961

Håndbok for Den norske tannlægeforening

Ny håndbok sendes ut omtrent samtidig med dette nummer av Tidende. Dessverre har forskjellige omstendigheter forsinket boken sterkt.

På grunn av den stadige endring i lover, vedtekter og avtaler har sekretariatet foreslått og fått hovedstyrets beslutning for at håndboken skal lages etter løsbladsystem. Det er da også karakteristisk for situasjonen at håndboken, idet den kommer ut allerede er foreldet på et enkelt område og snart blir det på flere. Sekretariatet vil etter hvert som endringer inntreffer sende nye blader til innskiftning, med orientering om hvilke blader som skal fjernes. Hvorvidt løsbladsystemet skal bli vellykket avhenger følgelig helt og holdent av at medlemmene straks nye blader ankommer setter dem inn og fjerner gamle blader i overensstemmelse med anvisning.

September 1961, hefte 7

2001

Tannteknikere - høyskoleutdanning og autorisasjon

Det er et stort sprang tannteknikerne nå gjør. Flere ting skjer samtidig, og alt henger fint sammen. Den største endringen for yrkesgruppen er at utdanningen flyttes opp fra videregående til høyskolenivå. Videre er det nytt at tannteknikere som kan dokumentere sin kunnskap, får autorisasjon som helsepersonell, etter at den nye loven om helsepersonell trådte i kraft ved siste årsskifte. En tredje dimensjon i de nye rammebetingelsene er at tannteknikerne, som produsenter av medisinsk utstyr, er blitt underlagt nye direktivkrav. Hver for seg, og ikke minst til sammen, hever de nye rammebetingelsene status for denne yrkesgruppen betydelig.

August 2001, nr. 11