PÅ NETT

Reis i Amazonas med Google street view

Ill: Yay Micro.

I samarbeid med organisasjonen Foundation for a Sustainable Amazon (FAS) skal Google ta bilder på Amazonas og Rio Negro nordvest i Brazil, melder BBC. Google vil også gi opplæring i bruk av utstyr til lokale folk i området, og overlater en del utstyr til dem slik at bildene kan oppdateres. Bilder som blir tatt stiftes sammen slik at brukere av Google Street View kan utforske området i 360 grader.

Prosjektet begynte for to år siden, og det var FAS som tok iniatiativet til planen om å digitalisere høykvalitetsbilder av Amazonas. Årsaken er at FAS ønsker å vise effekten av dårlig bærekraft og den utstrakte avskogingen i området.

Skal sykle i Amazonas

For Google er prosjektet den største utfordringen Street View har hatt til nå. Utstyret laget for Street View er egentlig laget for å brukes på godt vedlikeholdte veier. Googles ingeniører kommer til å bruke Street View trehjulssykkelen som er laget for å nå vanskelig terreng, som for eksempel Stonehenge i England og Tryvann i Oslo.

- Vi skal sykle langs de smale grusveiene mellom landsbyene i Amazonas, og komme tett opp til hvor sivilisasjonen møter regnskogen. Vi vil også montere utstyret på en båt og ta bilder mens båten driver nedover elven, sier Google i en bloggpost.

Google håper dette vil gi et innblikk i hvordan det er å leve og arbeide i Amazonas.

Kilde: Computerworld.