Nordmenn mest bekymret

Ill: Yay Micro.

En omfattende europeisk undersøkelse (Eurobarometeret) viser at Norges befolkning er den i Europa som er mest bekymret for at forskning og teknologi kan bli brukt i fremtidige terroranslag, skriver Bladet Forskning. Hele 95 prosent av befolkningen tror at forskning og teknologi kan bli anvendt i fremtidige terroristangrep. Bare to prosent er uenige i påstanden: Forskning og teknologi kan bli brukt av terrorister i fremtiden.

Andre nordiske land, som Island (93 prosent), Danmark (91 prosent) og Sverige (89 prosent), uttrykker også stor bekymring, skal vi tro disse tallene. Mer enn to tredeler av respondentene i flertallet av landene er enige i påstanden. Gjennomsnittet for de europeiske landene er 78 prosent enighet i at forskning og teknologi kan bli brukt av terrorister i fremtiden. Bare syv prosent er uenige i påstanden.

Kun tre land har mindre enn to tredeler respondenter som er enige: I Romania er 65 åprosent enige og åtte prosent direkte uenige i påstanden. Deretter følger Italia med 64 prosent enige og 13 prosent uenige, før Tyrkia, der bare 59 prosent uttrykker bekymring.