New York, New York

Vi har akkurat tilbrakt en fantastisk uke i New York, nærmere bestemt Manhattan, i forbindelse med Greater New York Dental Meeting. Kongressen hadde mange interessante kurs og forelesninger å by på, i tillegg til workshops og en stor utstilling. Selve påmeldingen var gratis og deltakerne betalte for de enkelte kursene.

Vårt inntrykk var at ikke mange deltok på forelesningene på tross av høyt deltakerantall på kongressen. En stor andel av kursene dreide seg om markedsføring og effektivisering av klinikker. Invisalign og estetikk var også hete temaer.

Vi hadde på forhånd meldt oss på såkalte essays med tre og tre forelesninger som omhandlet samme tema. Kursene vi hadde valgt ut omfattet et bredt spekter; som intraorale lesjoner og orale infeksjoner, anestesi, endodonti, odontofobi, TMD, kjeveosteonekrose etc.

Forelesningene var stort sett svært lærerike og foreleserne holdt et høyt nivå. Vår oppfatning var at enkelte forelesere fokuserte på navngitte produkter i større grad enn vi har erfart i Norge. Som nyutdannede tannleger opplevde vi at våre kunnskaper var i samsvar med retningslinjene i USA.

På dentalutstillingen ble produktene i hovedsak presentert enkeltvis, i motsetning til Nordental, der det gjerne er depotene som viser fram større deler av sortimentet. For eksempel kunne en stand markedsføre kun pussekopper eller ulike bor.

Vi hadde en interessant samtale med en tanntekniker på messen. Han kunne fortelle at hvem som helst kan starte opp et tannteknisk laboratorium i USA og mente at tannteknisk arbeid holdt et mye høyere nivå i Europa på grunn av god utdanning.

I tillegg til kongressen fikk vi sett noen av de kjente landemerkene i New York. Vi var på toppen av Rockefeller Center, beundret det store, norske juletreet, gikk over Brooklyn Bridge, så Phantom of the opera på Broadway og var også en snartur innom noen av kjøpesentrene. Og alle var enige om at det hadde vært en fin tur!

Astrid A.Eriksen 
HegeNermo 
Kjersti A.Hansen 
Camilla J.Bomstad