Professor Hanna Strømme Koppang æresmedlem i SFOPOM

Foto: privat.

Scandinavian Fellowship for Oral Pathology and Oral Medicine (SFOPOM) samler oralpatologer i Skandinavia, og ble til ved uformelle årlig møter mellom lærere i oral patologi fra 1971. Foreningen er siden blitt formalisert, og det avholdes fortsatt årlige møter. Her inngår foredrag og diskusjon av kasus.

Professor Hanna Strømme Koppang har vært professor i patologi ved Det odontologiske fakultet i Oslo siden 1983. Hun var med på de første møtene i oral patologi og var også med på å starte foreningen. Koppang har satt preg på møtene gjennom mange år ved sine saklige og gjennomtenkte innlegg. Hun har også gjennom årene presentert en rekke kasus som har vært gjenstand for diagnoseforslag fra kollegene i Skandinavia, og for endelig diskusjon på møtene. Hun har dermed bidratt til å heve standarden på oralpatologer ikke bare i Norge, men også i Skandinavia.

Professor Hanna Strømme Koppang er pensjonert siden 2008, men bidrar fortsatt ved sin diagnostiske virksomhet. Hun er nå utnevnt til æresmedlem i SFOPOM for sitt entusiastiske arbeid for å støtte og utvikle foreningen gjennom mange år.