Tilbakeblikk

1910

Kristiania gaar i spidsen

Fredag 17de juni var en betydningsfuld dag for vort arbeide for offentlig tandpleie i folkeskolerne. Den dag besluttede Kristiania kommune oprettelse af skoletandklinik.

Der bevilgedes 2 100 kr. til indredning af gratis lokale paa Ankertorvet. Som bidrag til klinikens drift i 1910 bevilgedes indtil 2 500 kr. Kliniken stilledes under skolestyrets kontrol. Den endelige ordning af klinikens drift bliver først at fastslaa efter indhøstede erfaringer.

At hovedstaden gaar i spidsen her, er ikke mer end ventelig, men at denne Kristiania kommunes skoletandklinik – om end beskeden i sin begyndelse – er den første i Norden, det maa vi faa lov til at føle os en smule stolte over.

Mai–juni 1910, 6te hefte

1960

Odontologforeningen 50 år

Odontologforeningen, som i halvparten av sin tilværelse har båret navnet Studentersamfunnet ved Norges Tannlegehøgskole, og fra i fjor har fått sitt gamle navn tilbake, – feiret sitt 50-årsjubileum med stort ball og ordenspromosjon i Oslo Militære Samfund lørdag den 12. mars. Det var stort fremmøte av lærere fra Odontologisk Institutt med dekanus med frue i spissen. Den norske tannlægeforening og Oslo Tannlægeselskap var bl.a. representert ved presidenten og formannen. Det var videre gledelig å se at så mange tidligere formenn i foreningen var møtt frem for å hylde den stadig unge jubilant.

Mai 1960, hefte 5

2000

Pris til tannhelsetjenesten i Buskerud

Andre plass ved utdelingen av «Det nytter-prisen» gikk til tannhelsetjenesten i Buskeruds såkalte Krona-prosjekt. Krona-prosjektet betegnes av prisutdelerne som forbilledlig, og ble tildelt prisen for arbeidet med å bedre tannhelsen for eldre, langtidssyke og funksjonshemmede. Disse gruppene får gjennom prosjektet behandling slik at de kan tygge sin mat uten smerte og ha sosial omgang uten plager.

Andreplassen ble delt med ortopediavdelingen ved Buskerud sentralsykehus. Prisen deles ut hvert år av Kommunenes Sentralforbund og Sosial- og helsedepartementet. Andreprisene ble honorert med 29 000 kroner hver, og helseminister Dagfinn Høybråten sto for prisutdelingen.

Mars 2000, nr. 4