Tilbakeblikk

1910

Tidende

Kirkedepartementet har «af budgetmæssige hensyn» ikke fundet plads paa sit budgetforelæg for statsbidrag til tidsskriftet. «Af budgetmæssige hensyn» er en rummelig sæk at putte ting i, som man ikke har interesse for.

Vi skal senere komme tilbage til denne beklagelige mangel paa forstaaelse af tandpleiens betydning.

December 1910, 2det hefte

1960

Folketannrøkta i Nordland

I septemberheftet av N.T.F.’s Tidende har tannlege Knut Asla en artikkel med overskrift: «Erfaringer og inntrykk fra folketannrøkta i Nordland.» Ved slutten av sin artikkel beklager han at selv hovedorganisasjonen ikke har gitt problemene det rette perspektiv og mener de er overdrevet av stedlige kretser. Jeg vil tro at min redegjørelse vil styrke organisasjonens synspunkt.

Tannlege Asla har ikke skydd noe middel for å virke overbevisende. I sin iver har han fullstendig oversett at det ved fylkestannlegens kontor er et stort materiale (arkiv) som kan korrigere hans omfattende «informasjoner» og påstander.

Forfatteren innleder med å si at folketannrøkta allerede har ført til imponerende resultater. Artikkelen i sin helhet går imidlertid ut på å bevise det motsatte. (Fra fylkestannlege Johan Wattens svar til Asla.)

Desember 1960, hefte 10

2000

Det står ein friar uti garde

De har vært kjærester lenge, odontologi og medisin i Bergen. Lenge nok, synes odontologi som har lyst til å formalisere forholdet. Odontologi har fridd. Medisin vil gjerne, men synes det passer litt dårlig å inngå ekteskap akkurat nå. Medisin har så mye annet å tenke på. Det er ikke så rart når en vet om adopsjonen av helsevitenskap, sykepleievitenskap og fysioterapi, en stor økning i studenttallet på medisin og administreringen av det nye bygget for biologiske basalfag. Alt innenfor relativt kort tid.

November 2000, nr. 15