Nytt kursår – nye muligheter

Som de fleste sikkert nå har fått med seg, ble det på representantskapsmøtet i 2009 vedtatt obligatorisk etterutdanning for NTFs medlemmer. En prosjektgruppe er i arbeid med å utrede konsekvensene av og en praktisk modell for gjennomføringen av dette vedtaket. Inntil en ny modell blir vedtatt på neste representantskap i 2011, må vi forholde oss til de anbefalte retningslinjene for etterutdanning som vi har levd med i noen år nå, nemlig 150 etterutdanningstimer i løpet av 5 år.

Kurskatalogen som du nå holder i hånden, inneholder mange spennende kurstilbud. Du har gode muligheter til å fylle på med etterutdanningstimer i kurspotten din. Når du melder deg på NTFs kurs via nettstedet vil kurstimene dine automatisk bli registrert på din side på nettstedet. Logg deg på medlemssidene og sjekk om din side er oppdatert på din kursaktivitet. Eksterne kurs som er godkjent av NTF med antall kurstimer, må den enkelte medlem selv registrere etter kursets slutt. Registreringen gjøres etter pålogging med medlemsnummer og passord, og ved å velge Etterutdanning. Det er viktig at alle oppdaterer siden sin, slik at vi har best mulig statistikk å gå ut fra når det obligatoriske systemet trer i kraft. Samtidig gir det hver enkelt av oss mulighet til å holde oversikt over hvordan vi ligger an med den faglige oppdateringen vår.

Vi «tjuvstarter» kursåret 2011 allerede i november i år med et nytt kurstilbud som arrangeres i samarbeid med kjevekirurgisk avdeling på Haukeland Universitetssykehus. Kurset blir holdt på Haukeland og tar for seg «Orale slimhinnelidelser i allmennpraksis» i miniforelesnings-/seminarform i dialog med kursdeltagerne. Vi håper denne kursformen fanger interesse innenfor et emne hvor det er viktig at allmennpraktikeren har gode kunnskaper.

Kurstilbudet under januarkursene favner bredt også i 2011, med mye å velge i for hele tannhelseteamet. På den kliniske siden kan du kurse deg om både endodonti og kjeveledd, om sjeldne medisinske tilstander, akuttmedisin og odontofobi. Innenfor protetikk-fagområdet tilbyr vi 3 ulike kurs; hverdagsprotetikk, helkeramer og tannimplantater, så denne gangen bør det bli plass til alle interesserte. Det er dessuten mulighet til å oppdatere seg på emnene periodonti og tenner for hele livet, samt materiallære satt i klinisk sammenheng. I generell medisin-sekvensen vår tilbyr vi et kurs om kosthold, helse og overvekt, et svært aktuelt emne i tiden. For dere som venter på neste bolk i praksisadministrasjonsserien frister vi denne gangen med «Litt av hvert om forhandlinger», nyttig for ledere både i offentlig og privat sektor. Til slutt nevner jeg Per Anders Nordengen som vil kurse hele teamet om «Livsglede og arbeidsglede – uten å bli utbrent».

NTFs utenlandskurs har blitt en tradisjon som stadig nye deltagere er blitt begeistret for. I 2011 tar vi turen til Sicilia første uken i juni. Der vil kjevekirurg Bjørn Brevik og protetiker Eva Børstad være kursgivere med temaet «Fra tann til implantat – fra asken til ilden?». Det sosiale og kulturelle programmet blir også i år tilrettelagt av vår eminente Italiaguide Li Axare. Det er begrenset plass her, – så vær kjapp med påmeldingen om du vil være med til Sicilia i juni.

TSE ruller og går. Påmeldingen er god, – mange kolleger har deltatt på flere moduler, – noen har fått med seg alle modulene – og tilbakemeldingene tyder på at denne systematiske etterutdanningen gir stort læringsutbytte. Dersom du er en av de som ennå ikke har deltatt på TSE så kanskje du skulle prøve deg i 2011? Og du som allerede er en erfaren TSE-er, ønsker vi velkommen igjen. Du finner oversikten over TSE tilbudet for 2011 i denne kurskatalogen.

Fagnemnden håper du vil finne mye av interesse i årets kurskatalog. Faglig oppdatering er nødvendig og gjør oss bedre rustet til å møte de stadig mer kompliserte faglige utfordringer vi blir stilt overfor.

Vi ønsker deg og teamet ditt velkommen til god etterutdanning i NTF-regi det kommende kursåret.

Inger-JohanneNyland 

Leder NTFs fagnemnd