PÅ NETT

Felleskatalogen offline for iPhone og iPod-touch

Felleskatalogen er gratis tilgjengelig på Internett, og finnes i utgave for PDA. Katalogen sendes ut gratis til helsepersonell i 62 000 eksemplarer hvert år.

Nå kan Norges mest brukte oppslagsverk for legemidler også brukes offline på Iphone og Ipod Touch. Tjenesten er gratis, forteller tidsskriftet Computerworld.

De fleste har opplevd at det kan være tungvindt å få internettforbindelse, og kvaliteten kan være varierende. Derfor har mange ønsket seg de viktigste oppslagsverkene nedlastet til mobiltelefonen. Felleskatalogen på mobil er blitt til etter påtrykk fra helsepersonell.

Med denne nye applikasjonen kan helsearbeidere med Iphone eller Ipod Touch ha tilgang til Felleskatalogen uansett hvor de måtte befinne seg, helt uavhengig av nettforbindelse. Oppdaterte data kan lastes ned én gang per måned.

Fingertrykk

I Felleskatalogen for Iphone ligger informasjon om markedsførte legemidler på det norske markedet. Det er dessuten mange fotografier av kapsler og tabletter, i tillegg til kontaktinformasjon til alle apotek i Norge.

For pasienter kan funksjonen Min FK være nyttig. Når de har søkt opp et preparat, kan de med ett fingertrykk legge preparatet i Min FK. Slik kan de alltid ha lett tilgjengelig informasjon om sine medisiner.

Tjenesten er også gratis tilgjengelig for privatmarkedet på Windows-mobiler fra 1. september. Android-versjonen tar litt lenger tid, men forventes å være ferdig på nyåret 2011, skriver Computerworld.