Landsmøte og 125 års jubileum

125 år er kanskje ikke et veldig rundt tall, men i NTF det er tradisjon å markere oss selv hvert tjuefemte år. Og det er en tradisjon vi ikke har tenkt å bryte! I forbindelse med årets landsmøte markeres jubileet på flere måter: Det blir en mottakelse for inviterte gjester onsdag, dagen før jubileumsdagen, festaften i Operaen, Oslos nye storstue, på selve torsdagskvelden og så jubileumsrevy fredag ettermiddag på Varemessen. Dessuten blir det endelig anledning til å få jubileumsboken i hende. Det er et stort arbeid som er nedlagt, og her vil det være anledning til virkelig å få de siste årenes hendelser i perspektiv. Jeg benytter anledningen til å takke for innsatsen til alle som har bidratt, og en spesiell takk til forfatteren, Reidun Stenvik.

I jubileumsåret har fagnemnden satset ekstra stort. Jeg håper alle finner interessante temaer og inspirasjon til den kliniske hverdagen. Som alltid vil utstillingen være vel verdt et besøk både for nytenkning og for en god handel. Nordental har aldri vært så stor som i år, så det må være mye interessant for den nyfikne.

Jeg har ved flere anledninger rost tannlegene for den store oppslutningen om landsmøtet. Det er spesielt at så mange av oss møtes for faglig oppdatering og sosialt samvær. Uansett ervervstilhørighet samles vi til fag og fest i oktober. Nå ved jubileumsmarkeringen er jeg ikke så rent lite stolt av den samhørigheten vi står for. Dette har våre studenter også forstått. Under studiet oppleves kulltilhørigheten, vi blir nært knyttet til hverandre gjennom både gode og mindre gode dager. Det er derfor godt å se at så mange av de nyutdannede tannlegene slutter opp om NTF - og at de kommer på Landsmøtet.

I år har det skjedd mye på det tannhelsepolitiske området. Det er nå tverrpolitisk enighet om å gjøre noe på tannhelsefeltet. Når vårt landsmøte går av stabelen, er Stortingsvalget avholdt og vi vet noe mer om hva vi kan vente oss av politiske vedtak som vil påvirke vår hverdag. Uansett utfall vil det komme til skje noe på vårt fagfelt den kommende stortingsperioden. Vi har derfor satt av god tid til å diskutere dette temaet på NTFs informasjonsmøte fredag, i tillegg til temaene IT-sikkerhet og direkte oppgjør, obligatorisk etterutdanning og etiske problemstillinger ved annonsering og reklame. Dette er saker som bør engasjere mange medlemmer. Velkommen skal dere være.

Det legges ned et stort arbeid både i fagnemnden og sekretariatet for å kunne holde et så omfattende program hvert eneste år. Alle står på for at vi skal trives på Landsmøtet og kunne reise hjem med bare hyggelige opplevelser. Skulle likevel et og annet knirke, så regner jeg med at dere viser forståelse og tar det med godt humør. Det gjør nemlig de som står på fra morgen til kveld for at vi andre skal få det best tenkelige utbytte av landsmøteoppholdet.

Med disse ord ønskes alle deltakere, utstillere, foredragsholdere og gode hjelpere velkommen til Landsmøtet, Nordental og markeringen av NTF som 125 åring.

GunnarLyngstad