Tilbakeblikk

1909

Bergensmødet

Den norske tandlægeforenings første sammenkomst udenfor Kristiania maa betegnes som meget vellykket.

Først og fremst maa det nævnes, at vore Bergenser-kolleger havde sørget for et sjelden præktig lokale. Forsamlingssalen i Bergens museum egnede sig fortrinlig til foredrag med lysbilleder og afgav ogsaa plads for en vistnok liden, men meget pent arrangeret udstilling af tandlægerekvisita fra Norsk dental depot.

Som det var at vente i det regnfulde Bergen, var man ikke hele tiden begunstiget af solskin og godveir, men denne lille uhøflighed af naturen dækkede vore bergenske værter helt og fuldkommen ved sin udsøgte elskværdighed og sine stilige indendørs-arrangementer.

September 1909, 7de hefte

1959

Ansettelse av fagredaktør

I henhold til N.T.F.’s vedtekter ansettes fagredaktøren av representantskapet for en periode av fem år.

Stillingen som redaktør ble kunngjort i Tidendes aprilhefte med søknadsfrist 4. juni 1959. Det er innkommet en søknad, fra tannlege Ferdinand Strøm.

Hovedstyret innstiller enstemmig tannlege Strøm til stillingen.

Juni 1959, hefte 6

1999

Midt-Norgemøtet 1999

Etter 10 år er trøndernes vårmøte vel etablert. Med nærmere 500 deltakere fra hele tannhelseteamet kunne Sør-Trøndelag Tannlegeforenings formann ønske velkommen til det tiende Midt-Norgemøtet i trønderhovedstaden. Deltakerne kommer ikke bare fra Trøndelag; minst halvparten av NTFs lokalforeninger hadde sine utsendte i Trondheim. Hypnose og suggestiv avslapping var tema for «forkurset» med hele teamet som målgruppe, mens traumer og tannerstatninger i fronten ble utdypet i kurs over to dager for tannlegene. Tannhelsesekretærer og tannpleiere fikk tilbud om ettdagskurs om samme tema.

Spiren til Midt-Norgemøtet var forberedelsene til NTFs landsmøte i Trondheim i 1987. Da landsmøtet var vel i havn, syntes foreningen det var synd å ikke ta vare på kompetansen de hadde tilegnet seg under planleggingen av dette møtet.

Mai 1999, nr. 8