Ny pris

Akademikerprisen er opprettet i et sam­arbeid mel­lom primærforeningene i hovedorganisasjonen, og skal i prinsippet gis som et samlet beløp til nors­ke eller uten­land­ske enkeltpersoner for de­res bidrag til akademisk frihet og for å støtte de­res arbeid i kunnskapsformidling.

Prisen består av en pengesum på kr 200 000, et diplom og en skulptur/grafisk blad. Formålet med denne prisen er å bygge opp Akademikernes identitet og skaffe publisitet og medieoppmerksomhet.

Retningslinjene for prisen omtaler nominasjonen slik:

«Hovedstyrene i Akademikernes medlemsforeninger kan fremme forslag på kandidater til prisen. Foreningene opp­ford­res til å foreslå minimum to kandidater, hvis det foreslås flere kandidater må det foreslås like mange av hvert kjønn. I tillegg bes det om at det i valg av kandidatforslag leg­ges vekt på at kandidaten:

– Står for og viser akademisk metode og akademisk frihet i sitt arbeid

– Arbeider med et tema som bør ha offentlig oppmerksomhet

– Har norsk eller nordisk tilknytning

– Har en del år igjen innen akademisk virke.

Foreningene har ansvaret for å kvalitetssikre kandidatenes fag­lige prestasjoner, forslaget som oversendes juryen skal ­være begrunnet og formulert slik at man ikke trenger fagkompetanse innen det spesifikke fag­om­rå­de for å forstå hvorfor kandidatens prestasjoner er ekstraordinære. Det vil bli lagt vekt på faglig spredning i tildelingen.

Nominasjonsfrist settes av juryen og er for 2009 den 15. juni».

Nominasjoner sendes skriftlig eller på e-post til: Akademikerne v/Kersti Flamme Larsen, Akersgt. 16, 0158 Oslo. Eller kersti@akademikerne.no