Tannlegeforeningen skal ikke administrere NPE

Norsk Pasientskadeerstatning (NPE) trådte fra nyttår i kraft også for privat helsepersonell. Det innebærer at tannleger i privat sektor også er omfattet av ordningen. Samtidig med at NPE ble innført bortfaller plikten til å tegne egen ansvarsforsikring. Privat helsepersonell får i stedet plikt til å melde fra om sin virksomhet til NPE og til å betale tilskudd til NPE.

Det har vært diskutert om NTF skulle ta på seg å administrere ordningen for NPE, men det er nå avklart at NPE selv må ta seg av meldeordningen og tilskuddsplikten. Tannlegene trenger ikke ta kontakt med NPE nå, men kan avvente nærmere detaljer for hvordan innmeldingen i NPE og beregningen av tilskuddet skal gjøres. Det vil bli åpnet en portal for innmelding på NPEs nettsted www.npe.no fra 1. april 2009, og fristen for å melde fra om virksomheten er som nevnt første gang 1. juni 2009. Det presiseres at den enkelte er dekket av NPE fra og med 1.1.2009, selv om melding og betaling først skjer senere.

I tiden frem mot fristens utløp vil NTF sørge for informasjon til medlemmene både om hva det vil koste og hvordan man skal gå fram for å oppfylle NPEs krav.